Västsverige går samman och storsatsar för en hållbar omställning

Debatt: Coronakrisen har ställt oss inför mycket stora utmaningar på både kort och lång sikt. Parallellt med att vi parerar de omedelbara effekterna för både företag och anställda måste vi blicka framåt. Västsverige investerar nu för att accelerera omställningen mot en hållbar industri- och kunskapsregion och för att ta oss snabbare ur krisen, skriver Axel Josefson (M), ordförande i GR:s förbundsstyrelse, tillsammans med bland andra Johnny Magnusson (M) och Helen Eliasson (S), regionstyrelsen Västra Götalandsregionen.

Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Även före pandemin fanns allvarliga problem. Klimatförändringar, kompetensbrist och ojämlikhet är bara några exempel.

Istället för att försöka återskapa det som var, behövs en samling kring vad som kan bli. Inom en rad områden satsar nu Västsverige resurser för att accelerera omställningen. Men det krävs också ökade insatser från nationell nivå i närmare samarbete med region och kommuner.

Läs hela debattartikeln härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson på GR:


Kontaktperson på GR: Helena Söderbäck, Förbundsdirektör

Senast uppdaterad: 2020-06-04 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund