Lärarhandledning guidar skolor till hållbart arbete

Nu kan lärare i Göteborgsregionen arbeta tillsammans med elevråd eller elevkårer för att minska skolans avfall och blir mer hållbara. Under läsåret 2019/2020 har GR inom projektet ”Vi räknar till 10” hjälpt elevråd och elevkårer att kicka igång sitt hållbarhetsarbete genom att erbjuda workshops. Workshop-metoden har omvandlats till en lärarhandledning.

Lärarhandledningen riktar sig till pedagoger på högstadie- och gymnasieskolor.

Syftet med handledningen är att stötta lärarna i arbetet med hållbarhet och förse dem med verktyg för att engagera elevråd.

- Elevråden fyller en viktig funktion i skolan och med lite hjälp och stöttning från sina pedagoger kan de bli drivande i skolans hållbarhetsarbete, säger Jonas Franzén workshopledare i projektet.

Handledningen är ett utmärkt verktyg för att:

  • Komma igång med skolan hållbarhetsarbete på ett kreativt sätt
  • Engagera elevråd och elevkårer och förse dem med verktyg för att konkret kunna göra skillnad.

Läs lärarhandledningenlänk till annan webbplats


Kontaktperson på GR:

Jonas Franzén
Projektledare
Telefon: 031-335 50 31

Senast uppdaterad: 2020-06-17 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund