Reväst webbinarium: Smart specialisering i Västra Götaland

Välkommen att delta vid Reväst webbinarium den 21 oktober. Webbinariet är kostnadsfritt, sprid gärna inbjudan i ditt nätverk.

I samarbete med Västra Götalandsregionen

När: 21 oktober 2020, kl. 13.00-15.00
Var: websänds via youtube

Anmälan via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Varmt välkomna till ett webbinarium om smart specialisering i Västra Götaland. Smart specialisering som policykoncept handlar om att identifiera en regions komparativa fördelar. Det handlar om att värna det som bidrar stort till den regionala ekonomin men det handlar lika mycket om att bidra till att bredda och diversifiera det regionala näringslivet. Smart specialisering i Västra Götaland syftar till att stödja förnyelse, experimenterande och diversifiering med utgångspunkt i existerande kunskapsbaser och med hållbar utveckling som mål. Under seminariet kommer två nya rapporter presenteras som beskriver regionala specialiseringar i Västra Götaland utifrån olika perspektiv:

Den regionala arbetsdelningens anatomi – Perspektiv från yrken, branscher och funktionerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster presenteras av Martin Henning

Rapporten utforskar idén om att regional specialisering idag är kopplad snarare till olika funktioner i produktionslogiken av varor och tjänster, än till specifika branscher. Under seminariet kommer Martin Henning att berätta mer om vilken funktionell specialiseringsprofil Västra Götaland har både regionalt och lokalt.

Regionala specialiseringar och tillväxtmotorer - ett underlag för strategi om smart specialisering i Västra Götalandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster presenteras av Joakim Boström Elias

Rapporten studerar existerande specialiseringar genom att identifiera de delar av Västra Götalands näringsliv som uppvisar relativt stora resursansamlingar. Joakim Boström Elias kommer under seminariet berätta om vilka existerade specialiseringar som finns i Västra Götaland.

Vad bör rapporternas slutsatser få för påverkan på Västra Götalandsregionens kommande strategi för smart specialisering?

Paneldiskussion med:

Maria Strömberg, Business Region Göteborg
Mats Jägstam, Science Park Skövde
Martin Henning, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet
Joakim Boström Elias, Myndigheten för Kulturanalys, f.d. Västra Götalandsregionen

Moderator: Hanna Blomdahl, Västra Götalandsregionen

Webbinariet är kostnadsfritt, sprid gärna inbjudan i ditt nätverk. Vi ser fram emot ett mycket intressant webbinarium!

Marie Lärkö, Reväst

Om Reväst
Reväst är ett samarbetsorgan mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi kring Västsveriges regionala utveckling. Syftet är att stärka banden mellan de olika aktörerna och öka kunskapen om utvecklingen i Västsverige. Detta görs bland annat genom seminarier, konferenser och samtal, med tyngdpunkt på samhällsutveckling. Göteborgsregionen är medlem i Reväst.


Kontaktperson på GR: Nicholas Singleton

Senast uppdaterad: 2020-09-24 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund