Webbinarium om Hållbar mobilitet i glesare geografier – att utmana urban norm

Hur kan vi få till stånd en hållbar mobilitet i glesare och ojämna geografier? Detta är en central fråga när nätverket för Socialt hållbar transportplanering bjuder in till webbinarium den 18 november med Skaraborgs kommunalförbund som värd.

Webbinariet fokuserar på att medvetandegöra om de urbana normer som finns i dagens transportplanering samt öka handlingsutrymmet att tänka och göra annorlunda.

Program:

  • 12.30-12.45 Välkomna! Ana Gil Solá och Lisa Ström, nätverkssamordnare
  • 12.45-13.10 Vad innebär urban norm i transportplanering och är hållbar mobilitet i glesare geografier möjlig? Magnus Fredricsson Skaraborgs kommunalförbund strateg för hållbar samhällsutveckling
  • 13.10-13.35 Vilka frångår den urbana normen och varför? Erika Sandow forskare på Umeå Universitet och studerar aspekter av befolkningens geografiska rörlighet, såsom pendling och migration
  • 13.35-13.45 Bensträckare
  • 13.45-14.50 Workshop inklusive bensträckare
  • 14.50-15.00 Avslutning

Information och anmälan

När: 18 november 2020, klockan 12.30-15.00

Var: Webbinarium, länk skickas ut den 13 november

För vem: Forskare, tjänstepersoner, konsulter, m.fl.

Sista datum för anmälan: 11 november, du anmäler dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Webbinarium via länk

När du har anmält dig får du en bekräftelse den 13 november som innehåller en länk där du kan koppla upp dig till samtalet via internet. Mellan kl. 12.00 och 12:30 kontrollerar vi att alla som anmält sig har kommit in via länken.

Det är möjligt för flera på arbetsplatsen att koppla upp sig via samma länk. Hör gärna av er om ni har anmält er men får förhinder och inte kan delta.

Vad är nätverket social hållbar transportplanering?

Nätverket välkomnar både praktiker och forskare med intresse för att utveckla fältet socialt hållbar transportplanering. Nätverkets första mål är att skapa samförståelse mellan planerare på lokal, regional och statlig nivå, och mellan planering och forskning. Med planering menas all samhällsplanering som påverkar människors transporter, det vill säga i bred bemärkelse: fysisk, folkhälsa, inom sociala området, miljö, etc. Kompetensen finns inom flera olika områden, tillsammans får vi en bättre helhetsförståelse.

Nätverkets andra mål är att bidra till ny kunskap genom att skapa förutsättningar för att formulera och utveckla forsknings- och utvecklingsprojekt som är aktuella och relevanta för både planering och forskning. Nätverket är öppet och träffas cirka tre gånger per år i olika städer i Sverige.

Arrangör: Nätverket för Socialt hållbar transportplanering, som drivs av Göteborgsregionen (GR), Västra Götalandsregionen (VGR), Trafikverket, Urban Futures och Göteborgs universitet.

 

Senast uppdaterad: 2020-11-11 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund