Reväst webbinarium: Återhämtning på skör grund – Konjunkturläget och framtidsutsikterna

Välkommen att delta vid Reväst webbinarium den 30 november. Webbinariet är kostnadsfritt, sprid gärna inbjudan i ditt nätverk.

I samarbete med Västra Götalandsregionen

När: 30 november 2020, kl. 13.00-15.00

Var: webbsändning

Anmälan via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pandemin har varit en accelerator för förändring, då trender vi såg redan innan krisen har förstärkts och accelererat. Digitalisering utgör kanske det tydligaste exemplet, då såväl distansarbete som e-handel har ökat explosionsartat. Digitaliseringsvågen har potential att förändra arbetsliv och ekonomi i grunden och frågan är om Västsverige är redo för denna hyperdigitalisering? Mycket talar för att betydande insatser krävs om den västsvenska regionen ska stå sig i den internationella konkurrensen. Frågan är då vilka insatser som behöver göras om vi inte ska bli omsprungna?

Lena Sellgren, chefsekonom Business Sweden och Joacim Waara, analytiker Västra Götalandsregionen inleder seminariet med varsin presentation om konjunkturläget, från det globala till det västsvenska. Därefter följer en paneldiskussion kring frågor som:

  • Vilka branscher behöver extra stöd om de ska stå sig i den internationella konkurrensen?
  • Hur hanterar vi friställd personal från avvecklingsbranscher och vilka insatser krävs om dessa personer ska vara anställningsbara inom andra branscher?
  • Mycket talar för att personer som redan hade svag arbetsmarknadsanknytning innan krisen har fått det än besvärligare. Vilka insatser krävs om dessa personer ska göras anställningsbara?
  • Vilka investeringar krävs inom ramen för befintliga innovationssystem om vi ska klara av en grön omställning samt bibehållen internationell konkurrenskraft? Är ökad digitaliseringsgrad en möjlig lösning?

Medverkande:
Lena Sellgren, chefsekonom Business Sweden
Joacim Waara, analytiker Västra Götalandsregionen
Rudolf Antoni, Regionchef Västra Götaland, Svenskt Näringsliv
Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör Lidköpings kommun
Bengt Forsling, chef LO Västsverige
Jesper Öhrn, ansvarig internationella affärer, Handelskammaren

Moderator: Helena L Nilsson, regionutvecklingsdirektör, Västra Götalandsregionen

Webbinariet är kostnadsfritt, sprid gärna inbjudan i ditt nätverk.

Vi ser fram emot en intressant eftermiddag!

Se även Revästs kommande webbinarium: Ny planeringshorisont – spaningar & möjligheter från nya inriktningsplaneringen den 11/11. Mer info och anmälan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om Reväst
Reväst är ett samarbetsorgan mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi kring Västsveriges regionala utveckling. Syftet är att stärka banden mellan de olika aktörerna och öka kunskapen om utvecklingen i Västsverige. Detta görs bland annat genom seminarier, konferenser och samtal, med tyngdpunkt på samhällsutveckling. Göteborgsregionen är medlem i Reväst.


Kontaktperson på GR: Nicholas Singleton

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund