Framtidens cykelinfrastruktur i Göteborgsregionen

Avslutande webbinarium för projektet Cykelplan för Göteborgsregionen - den 18 november kl. 13-15.


Inom projektet Cykelplan för Göteborgsregionen har våra 13 medlemskommuner kommit samman för att planera för framtidens regionala cykelinfrastruktur. I den framtagna cykelplanen finns mål för ett regionalt cykelvägnät av hög standard, som inte låter sig hindras av kommungränser eller skiftande väghållarskap.


Det finns också utpekade och prioriterade stomcykelstråk samt en utformningsstandard för infrastrukturen. På seminariet presenteras projektets resultat och vägen fram till våra överenskommelser.


Vi höjer även blicken och hör Sidsel Birk Hjuler från Sekretariatet for Supercykelstier berätta om hur man har arbetat i Köpenhamnsregionen för etablera den starka kulturen av cykelpendling.

Välkomna att delta!

Länk till webbinarium: https://www.youtube.com/watch?v=xwuUGFQqHes&feature=youtu.belänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Läs mer om Göteborgsregionens cykelplan härlänk till annan webbplats


Kontaktperson på GR: William Schotte, Regionplanerare

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund