Välkommen till ett webbinarium om EU:s nya programperiod med fokus på utbildning och kompetensförsörjning!

Förmiddagen den 9 december är du som arbetar med utbildning och kompetensförsörjning i någon av kommunerna i Västra Götaland välkommen till ett digitalt seminarium.

Webbinariet arrangeras av GR tillsammans med Göteborgs stad, Universitets- och högskolerådet, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Svenska ESF-rådet.

Under halvdagen kommer du att få veta mer om bland annat EU:s nya program för utbildning, ungdom och idrott, om vilka möjligheter som kommer erbjudas genom Europeiska socialfonden (ESF+) och om några EU-projekt på temat som genomförts inom GR och Göteborgs stad.

Målgrupp

Halvdagen riktar sig till dig som är tjänsteperson i någon av kommunerna i Västra Götaland och arbetar med utbildning och kompetensförsörjning, till exempel som strateg, utvecklingsledare, pedagog eller skolpersonal. Men den vänder sig även till dig som är personal inom fritidsverksamhet och arbetar med det informella lärandet.

Du deltar digitalt via Teams.

Anmälan

Du anmäler dig genom att klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till webbinariet samt tidssatta programpunkter kommer att skickas via e-post några dagar innan.

Program för webbinariet

Dag och tid: 9 december, klockan 10-12.

  • Välkommen: GR och Göteborgs stad.
  • Introduktion till GR:s strategiska inriktning
  • Universitets- och högskolerådet: Förslaget till nya Erasmus+, utbildningsdelen.
  • Presentation av Erasmus+-projektet Open the Door for Reading som ska uppmuntra läsning med och för barn i tidiga åldrar
  • Myndigheten för Ungdoms- och civilsamhällesfrågor: Förslaget till nya Erasmus+, ungdomsdelen.
  • Svenska ESF-rådet: Förslaget till ESF+
  • Presentation av ESF-projektet InVux som syftar till att unga i riskzon för utanförskap ska stärka sin ställning på arbetsmarknaden
  • Sammanfattning och avslutning

Satsning på EU-webbinarier under 2021

Förmiddagen är ett pilotseminarium inför en större digital kompetenssatsning om EU:s nya programperiod som kommer att ske under 2021. Satsningen kommer bestå av ett antal webbinarier på olika teman, och vi återkommer med information om dessa.

Satsningen kommer att ha GR:s strategiska inriktning som utgångspunkt och koppla an till de nya EU-programmen och de verktyg inom dessa som möjliggör framgångsrika projekt. Syftet är att stärka kommunernas eget EU-arbete och ge dem ökad kapacitet att dra nytta av tillgängliga medel. Satsningen sker i nära samarbete med Göteborgs stad.Kontaktperson på GR: Anita Tóth

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund