Reväst webbinarium: Hur skapar vi utveckling i hela Västra Götaland – regional utveckling i en ojämn geografi

Välkommen att delta vid Reväst webbinarium den 16 december. Webbinariet är kostnadsfritt, sprid gärna inbjudan i ditt nätverk.

När: 16 december 2020, kl. 13.00-15.00

Var: webinar zoom

Anmälan via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I Västra Götalandsregionens nya utvecklingsstrategi finns fokus på olika platsers förutsättningar och möjligheter – vad är då Västra Götaland för plats? Vad finns det för utmaningar i den ojämna geografin? Vad betyder det att tillvarata förutsättningar och möjligheter? Vid seminariet utforskar vi frågorna tillsammans.

Kristina Jonäng inleder med att presentera Västra Götalandsregionens nya utvecklingsstrategi och tidigare erfarenheter av regional utveckling i en ojämn geografi.

Kristina Grange, professor i stadsbyggnadsteori och Julia Fredriksson, forskare & bitr. avdelningschef stadsbyggnad, båda från forskargruppen Urbana och regionala omvandlingar på Chalmers Tekniska högskola, reder ut begreppen: vad är en ojämn geografi och vilka möjligheter och utmaningar medför det att Västra Götalandsregionen består av en mångfald av geografier?

Tomas Ekberg, analytiker VGR, presenterar Dalslandsstudien och behov av regionalpolitik och riktade insatser.

Västra Götalandsregionen satsar på platsutveckling som handlar om att utgå från de lokala förutsättningarna hos näringslivet, civilsamhället och kommunen i samverkan och vi får höra exempel på detta.

Seminariet lyfter in publiken och avslutas med en paneldiskussion.
Hur kan regionen, delregionerna, kommunerna och platserna ta det här arbetet vidare?

Medverkande:

  • Kristina Jonäng, regionråd, Västra Götalandsregionen
  • Kristina Grange, professor i stadsbyggnadsteori, Chalmers tekniska högskola
  • Julia Fredriksson, forskare & bitr. avdelningschef stadsbyggnad, Chalmers
  • Tomas Ekberg, chefsanalytiker, Västra Götalandsregionen
  • Björn Ohlén, processledare, Västra Götalandsregionen

Moderator: Magnus Fredricson, Strateg hållbar samhällsutveckling, Skaraborgs Kommunalförbund

Webbinariet är kostnadsfritt, sprid gärna inbjudan i ditt nätverk.

Vi ser fram emot ett mycket intressant webbinarium!

Se även Revästs kommande webbinarium: Återhämtning på skör grund – Konjunkturläget och framtidsutsikterna den 30/11. Mer info och anmälan här

Om Reväst
Reväst är ett samarbetsorgan mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi kring Västsveriges regionala utveckling. Syftet är att stärka banden mellan de olika aktörerna och öka kunskapen om utvecklingen i Västsverige. Detta görs bland annat genom seminarier, konferenser och samtal, med tyngdpunkt på samhällsutveckling. Göteborgsregionen är medlem i Reväst.


Kontaktperson på GR: Nicholas Singleton

Senast uppdaterad: 2020-11-25 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund