Gymnasiedagarna & Future Skills lanserar ny hemsida

I över 20 år har Gymnasiedagarna funnits för att stötta ungdomar i det viktiga gymnasievalet. I år var inget undantag – även om pandemin innebar nya utmaningar i och med omställningen till digital mässa. Förra veckan öppnade gymnasieantagningen och för de ungdomar som ännu inte bestämt vad de ska söka kan vi stolt meddela att vi idag lanserar vår nya hemsida!

Allt du behöver veta inför gymnasievalet

Gymnasiedagarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har vi samlat goda råd och användbar information inför gymnasievalet. Besökaren hittar alltifrån viktiga datum och vägledande filmer, till information om olika gymnasium och utbildningar. Hemsidans Future Skills-del är dessutom fullspäckad med inspiration och material från framtidens arbetsmarknad. Allt med målet att få fler ungdomar att göra välgrundade framtidsval!

Ta hjälp av chattboten Yrsa

En spännande nyhet på hemsidan är chattboten Yrsa, som både ger inspiration inför det stundande valet, svarar på frågor och hjälper besökare att hitta rätt på hemsidan.

Önskemål ligger till grund för uppdateringar

Lanseringen är en naturlig utveckling av den befintliga hemsidan. Bland annat har årets mäss-utvärdering använts som underlag för att anpassa innehållet och göra sidan än mer relevant – inte minst för eleverna. Vi har även fått önskemål från elever samt studie- och yrkesvägledare om att materialet från mässan ska vara tillgängligt under en längre tid efter att själva mässan ägt rum. Det kan vi nu erbjuda genom hemsidan, där allt ligger samlat hos utställande gymnasieskolor och företag/organisationer.

Om Gymnasiedagarna & Future Skills

Gymnasiedagarna & Future Skills är ett arrangemang av Göteborgsregionen i samarbete med Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen och Arbetsmarknad och Vuxenutbildning i Göteborgs Stad. Mässan är regionens viktigaste mötesplats för personer som ska göra ett studie- eller yrkesval. Här samlas representanter från gymnasieskolor i Göteborgsregionen samt skolor med riksintag, såväl som representanter från regionens branscher, företag, organisationer och offentlig sektor.


Kontakt: gymnasiedagarna@goteborgsregionen.seSenast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund