Information om gymnasievalet 2021

Mellan 8 december 2020 och sista ansökningsdag 1 februari 2021 har totalt 11468 GR-elever gjort sina gymnasieval till Göteborgsregionens 26 kommunala och 46 fristående gymnasieskolor.

Flest behöriga sökande utifrån förstahandsval har samhällsvetenskapsprogrammet följt av ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet och estetiska programmet.

Under våren kommer ytterligare sökanden att tillkomma, exempelvis tillkommer cirka 300 externa sökande från övriga Sverige under den närmsta månaden. De elever som har behov av att göra justeringar i sitt gymnasieval tar kontakt med sin studie- och yrkesvägledare innan den 12 mars kl. 12.00.

Den 15 april är preliminärantagningen klar och presenteras för eleverna på ansökningswebben indra2.se.

Mer antagningsstatistik finns här.


Kontakt på GR: Gymnasieantagningen

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund