Sen eftermiddag med GR – livesändning 19 maj

Den 19:e maj klockan 13.30 är det premiär för ”Sen eftermiddag med GR” – en livesändning om året som gått med en skola på distans. Inför livesändningen passade vi på att prata med Henrik Krantz, projektledaren som snart även kan titulera sig programledare.

Hej Henrik! Kan du berätta lite om Sen eftermiddag med GR? Vad kan tittarna förvänta sig?

I sann ”talkshow-anda”, med skrivbord, gäster och kaffekoppar, hoppas vi få till en trevlig stund där vi diskuterar högt och lågt kring ett svårt ämne med många aspekter. Under eftermiddagen kommer gäster samtala om regionala och nationella satsningar, elevhälsa, praktik och prao på distans, hur man kan ställa om en fysisk mässa till ett digitalt event – och mycket mer! Det kommer finnas möjligheter att ställa frågor live samt delta i undersökningar under programmet.

Det vill man ju inte missa! Temat för eftermiddagen är alltså ”Året som gått med en skola på distans”. Varför valde ni det temat?

När gymnasiet först gick över till distansundervisning förra våren satte vi upp distanspedagogik.se som ett sätt att stötta skolorna. Vi såg att det behövdes en samlingssida med användbart material för att lärare i omställningen. Vi har pratat väldigt mycket om distansundervisningen och det kommer vi fortsätta göra, men det är också viktigt att vi pratar om vad vi har framför oss och vilka erfarenheter vi tar med oss som byggstenar framåt. Dels vad gäller ren distansundervisning, dels i frågor som har att göra med skolavbrott, prao och liknande.

Själva talkshow-konceptet, hur landade ni i det?

Vi tror att temat med en skola på distans är något vi behöver lyfta och prata om på flera olika sätt. Vi har bollat olika idéer och upplägg, men efter ett år av vanliga webbinarier och digitala möten kändes det roligt att prova något lite annorlunda. Vi har därför startat en podd (länk) och så provar vi nu på det här konceptet. Förhoppningen är att det blir starten på någon form av GR-studio – en kanal att samlas om i hela regionen och där vi genom olika sändningar får möjlighet att nå ut på nya sätt.

Och namnet, ”Sen eftermiddag med GR”, visst anar man en liten blinkning till ett gammalt TV4-program där?

Visst är det så! Sen kväll med GR kanske kommer senare, men framförallt är det kopplingen till en mer avslappnad och rolig talkshow vi är ute efter. Vi kommer inte bjuda på roliga sketcher just den här gången och vi får väl se om vi återkommer med en GR-motsvarighet till Dan Bäckman framöver...

Program

Programmet sänds mellan 13:30 – 16:30 den 19:e maj. Program med ungefärliga tider för eftermiddagen kommer här:

13:30 - Inledning, presentation av dagen och upplägg

Ca 13:45 - Samtal kring www.distanspedagogik.se, Skolahemma.se och året som gått
Gäster och samtal kring året som gått. Vad har hänt? Vilka lärdomar tar vi med oss? Vad lämnar vi helst bakom oss?

Ca 14:30 - Att bygga goda relationer över distans
Gäster från Göteborgsregionen, LBS Kreativa Gymnasium och undervisningsgruppen Källan i Uddevalla.

Ca 15:15 - Praktik och prao på distans
Emma Theiland -Nilsson kommer förbi och berättar om hur prao och praktik har påverkats under året som gått.

Ca 15:40 – En digital mässa
Hur gick det att anordna Gymnasiemässan och Future Skills förra året och hur blir det 2021? Gäster: Viveka Blomgren och Lena Sjöstrand

Ca 16:00 – Göteborgsregionen informerar om pågående och kommande projekt

Ca 16:30 – Tack och Hej!

Givetvis är det helt gratis att titta, så markera datumet i kalendern redan nu och titta via länken nedan!


Frågor? Kontakta Henrik Krantz

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund