Morgonsoffan med GR – livestreamat seminarium 9 juni

Den 9 juni klockan 08.00 – 09.30 är det premiär för ”Morgonsoffan med GR – så framtidsrustar vi regionen”, ett livestreamat frukostseminarium om framtidens kompetensförsörjning.

Att rekrytera personal med rätt kompetens är ofta svårt. Vad händer med kompetensförsörjningen i en allt mer digitaliserad värld? Hur ser dagens ungdomar på sina framtidsutsikter? Vad krävs av chefer och arbetsgivare på framtidens arbetsmarknad?

I ”Morgonsoffan med GR” tar vi oss an dessa frågor i klassiskt morgonsoffemanér, där en rad kunniga gäster bjuds in till kaffe och samtal om högt och lågt.

Markera datumet i kalendern redan nu och följ oss via länken följande länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det kommer att finnas möjlighet att kommentera under sändningens gång, så vi hoppas på livliga och intressanta diskussioner.

Seminariet modereras av Emma Theiland-Nilsson, processledare på GR, med bisittare Johanna Redelius, enhetschef GR Utbildning.

Varmt välkommen till Morgonsoffan med GR!

Program

 

08.00 Inledning

Presentation av dagens program.


08.05Omvärldsspaning

Digitaliseringen stöper om möjligheterna till utbildning och kompetensutveckling. Har behoven av livslångt lärande förändrats? Hur kan en modell för kompetensförsörjning se ut i framtiden?

Gäst: Carl Heath, chef för Professional Education, Rise.


08.15 – Att leda kompetensutveckling

Verksamheter som vill fortsätta utvecklas måste se till att medarbetarna kompetensutvecklas. Vad kräver det för ledarskap?

Gäster: Lena Hamberger, processledare GR och Åsa Vikner, chef kompetensförsörjning på Västsvenska Handelskammaren.


08.30 – Så framtidsrustar vi de unga

Många unga ser dystert på sina framtidsutsikter, enligt Ungdomsbarometerns rapport Generation Z. Hur kan lokala och regionala aktörer kraftsamla för att ge ungdomarna bättre förutsättningar?

Gäster: Lena Sjöstrand, projektledare GR, Dennis Reinhold, sektorchef för bildning och lärande, Kungälvs kommun och Annika Simonsson Bergqvist, avdelningschef i Partille.


09.00 – Traineeprogrammet Framtidens Samhällsbyggare

Göteborgsregionen växer – då behövs samhällsbyggare med kunskap om hela sektorn och de processer som styr både näringsliv och politik. Hur kan företagen och kommunerna se till att hitta arbetskraft med rätt kompetens?

Gäster: Helene Stensson, processledare GR, Mia Mellbin, HR, PEAB och Hanna Schön, projektingenjör på Göteborgs Stad.

 

09.25 – Avslutning


Frågor? Kontakta karin.rebas@goteborgsregionen.se

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund