Mölndal är årets superkommun – Härryda tog andraplatsen!

Mölndal och Härryda har tagit guld respektive silver i tidningen Dagens Samhälles rankning av årets superkommun. De båda GR-kommunerna tog förstaplatserna i tuff konkurrens med Stockholmskommunen Nacka i kategorin storstadskommun.

Tidningen Dagens Samhälle rankar varje år Sveriges 290 kommuner i 18 kategorier. Allt från hur många företag som finns och vilken utbildningsnivå kommuninvånare har till frågor om hur kommunerna sköter sitt kärnuppdrag inom skola, vård och omsorg. Årets tre superkommuner presenterades på Stora samhällsdagen.

- Äntligen! Vi har varit nominerade flera år och fått stolta silver- och bronsplaceringar, och i år var det vår tur att ta hem guld, säger Mio Saba Sjösten, stadsdirektör. Att Mölndal rankas så här högt är ett resultat av alla människor som bor, arbetar och verkar i Mölndal.

För Mölndals del var det starka nyckeltal inom arbetsmarknad, kultur och fritid som blev avgörande. Arbetslösheten är låg och Mölndal når starka noteringar för både flyktingars och utrikesföddas integration på arbetsmarknaden.

God samhällsutveckling, stabil ekonomin och kvaliteten på skola och fritidsverksamhet var tungt vägande skäl för Härrydas hedrande andraplacering.

Läs mer här:


Kontaktperson på GR: Helena Söderbäck, förbundsdirektör

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund