Välkomna till Reväst webbinarium: "Det goda livet i Dalsland" - mer experimentell och regionanpassad samhällsutvecklingspolitik?

Webbinariet den 27 augusti inleds med en presentation av studien "Det goda livet i Dalsland", med rapportförfattaren Tomas Ekberg, Västra Götalandsregionen. Metod, resultat, olika sätt att se på verkligheten och tanken på en testarena presenteras.

När: 27 augusti 2021, kl. 10.00-11.30

Var: webbsänds, länk skickas till anmälda 26/8

Anmälan via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Medverkande:

Martin Carling, kommunstyrelsens ordf Dals-Eds kommun samt ordf Fyrbodals kommunalförbund.

Helena L Nilsson, regionutvecklingsdirektör, Västra Götalandsregionen

Lena Malm, chef samhällsavdelningen, Länsstyrelsen i Västra Götaland

Tomas Ekberg, samhällsvetare, Västra Götalandsregionen


Webbinariet inleds med en presentation av studien "Det goda livet i Dalsland", med rapportförfattaren Tomas Ekberg, Västra Götalandsregionen. Metod, resultat, olika sätt att se på verkligheten, tanken på en testarena.

Därefter följer en paneldiskussion med utgångspunkt i studiens ”Dalsland som testarena - fem förslag för ökad attraktivitet, omställning och långsiktig utveckling” där vi diskuterar följande frågeställningar: Hur kan vi se på frågan om en mer experimentell och regionanpassad samhällsutvecklingspolitik de kommande tio åren? Vad skulle man vilja testa om det vore möjligt och i så fall inom vilka områden? 

Om Reväst
Reväst är ett samarbetsorgan mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi kring Västsveriges regionala utveckling. Syftet är att stärka banden mellan de olika aktörerna och öka kunskapen om utvecklingen i Västsverige. Detta görs bland annat genom seminarier, konferenser och samtal, med tyngdpunkt på samhällsutveckling. Göteborgsregionen är medlem i Reväst.


Kontaktperson på GR: Nicholas Singleton

Logotyper för Reväst och Västra Götalandsregionen

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund