Gymnasiedagarna & Future Skills utökas med temaveckor

För många av Göteborgsregionens niondeklassare innebär gymnasiemässan startskottet för gymnasievalet. I år ser Gymnasiedagarna & Future Skills till att tidigarelägga valprocessen genom två förberedande temaveckor inför själva mässan. Genom att på så vis förlänga mässan ges eleverna bättre förutsättningar att göra mer träffsäkra och välgrundade val. Precis som förra året hålls mässan digitalt.

Den 26–28 oktober är det dags för den digitala mässan, men den första temaveckan börjar redan idag, den 13 september:

– ­Det första temat heter "Jag och mitt gymnasieval" och syftar till att introducera eleverna för det stundande valet. Eleverna får bekanta sig med gymnasieprogram, göra intressetest och olika reflektionsövningar. Klassvis kommer eleverna även få möjlighet att medverka i digitala workshops och panelsamtal, där de bland annat kommer kunna ställa frågor till gymnasielever, säger Viveka Blomgren, projektledare för Gymnasiedagarna & Future Skills.

 

 

Vägen mot valet

Ytterligare en nyhet för i år är Vägen mot valet, en programserie där vårdnadshavare får kunskap om gymnasievalet och hur man på bästa sätt kan stötta någon som ska välja. Under 14 avsnitt behandlas ämnen som meritpoäng, behörighet, vidare studier och framtidens arbetsmarknad. Samtliga avsnitt av Vägen mot valet släpps på Youtube idag!

 


Om årets digitala mässa

Den 26–28 oktober samlas regionens gymnasieskolor, studie- och yrkesvägledare, språkguider samt olika branscher och företag för årets digitala Gymnasiedagarna & Future Skills. I år läggs särskild vikt vid dialogen och det personliga mötet. Så trots att mässan blir digital kommer elever och andra besökare kunna ställa frågor till utställarna genom individuella chattar. Öppettiderna är 08.00–19.00 alla dagar.

– Att eleverna kan logga in på mässan när det passar dem gör att de enklare kan besöka mässan flera gånger och samla på sig information i lugn och ro. Både på egen hand och tillsammans med skolan och familj, säger Viveka Blomgren.

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund