Lediga jobb

FoU i Väst söker forskare med erfarenhet av praktiknära kvantitativ forskning

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Sök tjänsten senast den 25 september.

Arbetsuppgifter

FoU-enheten består av en tvärvetenskaplig grupp med forskare, analytiker och assistenter. Som forskare på FoU i Väst arbetar du med uppdrag som utgår från GR-kommunernas behov. Du arbetar både självständigt, tillsammans med kollegor och externa parter med att genomföra projekt. Projekten handlar om att bedriva forskning, utvärdering och uppföljning samt stöd för användning av bästa tillgängliga kunskap. En del av uppdraget för medarbetarna på enheten är även att söka externa medel för att möjliggöra olika forsknings- och utvecklingsprojekt. Det ingår också i arbetsuppgifterna att delta i enhetens samlade arbete och utveckling samt att bidra till kommunikation av projekt.

I den aktuella tjänsten kommer du att initialt ansvara för, samt genomföra, flera redan pågående utvärderingar av behandlingsmetoder för personer som utövar våld i nära relationer eller som köper sexuella tjänster. Vilka framtida projekt som du därefter kommer att ansvara för avgörs av de behov som finns i verksamheterna.

Läs mer om Fou i Väst på https://goteborgsregionen.se/fouivast

Kvalifikationer

Du som söker ska ha:

  • En för området relevant avslutad forskarutbildning inom t ex folkhälsovetenskap, psykologi, socialt arbete eller sociologi.
  • Dokumenterat goda kunskaper i kvantitativ vetenskaplig metodik och god förmåga att självständigt kunna genomföra relevanta statistiska analyser.
  • God förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågor och identifiera vad som efterfrågas.
  • God samverkansförmåga, lyhördhet samt stort intresse för att samarbeta med de personer som arbetar i praktiken.
  • Goda kunskaper i tal och skrift, i både svenska och engelska.

Det är meriterande om du tidigare har genomfört interventionsstudier i en praktiknära kontext inom t ex socialt arbete eller hälso- och sjukvården. Det är också meriterande ifall du har klinisk erfarenhet från socialtjänsten eller näraliggande verksamheter och tidigare erfarenhet av att driva och leda projekt.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsplatsen

På GR arbetar cirka 200 kollegor tillsammans för att skapa nytta och mervärde för 13 medlemskommuner. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och andra mötesplatser, bland mycket annat. I slutändan handlar det om att göra livet bättre för alla som lever och verkar i vår region.

Som anställd på GR är du en viktig del i Göteborgsregionens fortsatta utveckling. Vi arbetar inom flera olika sakområden, vilket innebär att det finns en stor bredd av yrkesroller, verksamheter, erfarenheter och kunskap på GR.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med många engagerade och kunniga kollegor. Här finns stora möjligheter att påverka arbetet, utvecklas med organisationen och göra verklig skillnad.

Läs våra mål- och strategidokument

Kontakt

Fackliga representanter

Representant för Saco, skyddsombud

Anders Hemborg

031-335 50 72

Representant för Vision

Katarina Kjellqvist

031-335 50 02

I korthet

Sista ansökningsdatum

25 september 2022

Ansökan görs endast via Visma Recruit. Klicka på den gröna länken ovan.

Anställningsform

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

Tillträde

Tillträde så snart som möjligt under 2022.

Uppdaterad