Lediga jobb

Projektledare fullföljda studier

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Sök tjänsten senast den 28 maj

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta strategiskt för att elever ska klara av grundskolan, bli behöriga till gymnasiet och genomföra sina studier? Trivs du samtidigt i en miljö där komplexa behov omsätts till konkreta insatser? Då har vi en spännande tjänst för dig. GR söker nu en projektledare som skall arbeta med att driva och utveckla arbetet med fokusområdet fullföljda studier.

Fullföljda studier är ett politiskt prioriterat fokusområde och återfinns i Göteborgsregionens strategiska inriktning, vilket betyder att vi som organisation förväntas ge stöd till våra medlemskommuner i arbetet med att verka för fullföljda studier för alla elever.

Inom avdelning Utbildning finns en enhet där vi arbetar med fokusområdet fullföljda studier. Skolanknytning/skolnärvaro, nyanländas lärande, demokrati och ungas delaktighet samt sexualitet, samtycke och relationer är exempel på framträdande områden för våra uppdrag och utvecklingsprojekt. Enheten består av erfarna och drivna kollegor med kompetens inom sakområdena och inom projekt- och processledning.

Som projektledare på GR arbetar du med att fånga upp behov, initiera och sjösätta nya projekt och uppdrag. I denna roll kommer du att arbeta inom projekt kopplat till fullföljda studier vilket bland annat innebär att stödja kommuner och verksamheter i lokala behovsanalyser samt att implementera, följa upp och utvärdera olika insatser.

Du kommer bland annat arbeta med att utveckla och genomföra insatser inom ramen för projektet delregional kunskapsnod för fullföljda studier ett projekt som finansieras av VGR (Västra Götaland) med fokus på spridning av kunskap, verksamhetsnära processtöd och verksamma metoder för jämlika förutsättningar för fullföljda studier. Vidare kommer du att medverka i andra projekt som bedrivs inom vår verksamhet med fokus på fullföljda studier, med bland annat finansiering av Europeiska socialfonden (ESF).

Då projekten och uppdragen kan skilja sig åt i både innehåll och omfattning, kommer du även att arbeta med kortare och mer avgränsade uppdrag, som exempelvis att genomföra kartläggningar/förstudier och arbeta fram metodmaterial.
I rollen som projektledare driver du utvecklingsprojekt, där du i regel har en projektgrupp som består av kollegor med olika funktioner och kompetenser. I större utvecklingsprojekt ingår övergripande rapportering och dialog med finansiär, arbetsledning, ledning av styrgruppsmöten och förankring av projektet i interna och externa sammanhang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av projektledning och av att driva utvecklingsprojekt med extern finansiering i en kommunal kontext. Du har en akademisk examen inom pedagogik, statsvetenskap eller annan för tjänsten relevant utbildning samt goda kunskaper om utbildningssektorn. Det är fördelaktigt om du har varit verksam i fler än en skolform. Likaså om du har kännedom om arbetet för andra av skolan relevanta aktörer.

För att lyckas i rollen som projektledare behöver du ha förmåga att ta egna initiativ samt har lätt för att arbetsleda, knyta kontakter, samarbeta, samverka och att skapa goda relationer.

Du har ett gott bemötande, har lätt för att skapa förtroende och ett starkt driv för utvecklings-/förbättringsarbete. Du är lyhörd och duktig på att skapa engagemang, delaktighet och förståelse hos både kollegor, chefer och samverkansaktörer.

Du har också en god kommunikativ förmåga avseende att skapa presentationer, rapporter och olika typer av underlag som är anpassade för målgruppen. Att kunna paketera, presentera och förmedla idéer, budskap och lösningar är en fördelaktig förmåga för tjänsten.

Du uppskattar att tänka och verka i det strategiska samtidigt som du gillar att arbeta med det operativa och har en god administrativ förmåga. Du kan arbeta målinriktat på ett systematiskt och strukturerat sätt och har förmåga att se ditt uppdrag i ett större sammanhang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsplatsen

Göteborgsregionen

På GR arbetar cirka 200 kollegor tillsammans för att skapa nytta och mervärde för 13 medlemskommuner. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och andra mötesplatser, bland mycket annat. I slutändan handlar det om att göra livet bättre för alla som lever och verkar i vår region.

Som anställd på GR är du en viktig del i Göteborgsregionens fortsatta utveckling. Vi arbetar inom flera olika sakområden, vilket innebär att det finns en stor bredd av yrkesroller, verksamheter, erfarenheter och kunskap på GR.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med många engagerade och kunniga kollegor. Här finns stora möjligheter att påverka arbetet, utvecklas med organisationen och göra verklig skillnad.

Läs våra mål- och strategidokument

Kontakt

Fackliga representanter

Representant för Saco

Monica Wallström

031-335 52 24

Representant för Vision

Lukas Berggren

031-335 50 61

I korthet

Sista ansökningsdatum

28 maj 2023

Ansökan görs endast via Visma Recruit. Klicka på den gröna länken ovan.

Anställningsform

Projektanställning 2 år

Omfattning

Heltid

Tillträde

Snarast möjligt eller enligt överenskommelse

Uppdaterad