Lediga jobb

Projektledare/processledare med fokus på organisationsutveckling

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Sök tjänsten senast den 8 januari,

Arbetsuppgifter

Inom avdelning Utbildning arbetar vi med att stötta och utveckla verksamheter inom våra medlemskommuner. Teamet består i dag av erfarna och drivna kollegor med kompetens inom kartläggning, analys, projekt- och förändringsledning samt ledar- grupp- och organisationsutveckling. Målet är alltid att skapa förutsättningar för högre organisatorisk måluppfyllelse och arbetsglädje. I takt med fler och större utvecklingsinsatser, med ett bredare fokus på stöd till verksamhetsutveckling, behöver vi nu komplettera vårt team med en processledare / projektledare inom organisations- och verksamhetsutveckling.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Identifiera vilka strukturella förändringar som behöver genomföras, skapa samsyn och delaktighet och sedan agera stöd i förändringsarbetet.
  • Genomföra analyser och/eller utvärderingar av verksamheter och processer.
  • Ge stöd i komplexa och omfattande projekt- och förändringsarbeten som våra medlemskommuner driver.

Vi arbetar med såväl omfattande uppdrag med hela organisationer, som mer avgränsade insatser i enskilda grupper. Ovan är exempel på sådant vi stöttar medlemskommunerna med i en slags konsultativ roll.

Kvalifikationer

Vi vill att du har erfarenhet av offentlig verksamhet samt kunskap och erfarenhet av verksamhets- och organisationsutveckling. Vi ser att du har en relevant högskoleutbildning (exempelvis inom personalvetenskap, ekonomi, organisation, förvaltning och ledning). Kunskap om skolans verksamhet och organisation är meriterande då flertalet av uppdragen återfinns inom sektorn skola och utbildning men är inget krav.

Vi söker dig med följande kunskaper och förmågor:

  • Kunna tänka och verka i det strategiska samtidigt som du gillar att arbeta med det operativa.
  • Mycket god analytisk förmåga.
  • Kunna skapa goda relationer i det enskilda samtalet såväl som i möten med grupper.
  • Hög kompetens inom facilitering av möten och workshops.
  • God kommunikativ förmåga avseende att skapa presentationer, rapporter och olika typer av underlag. Kunna paketera, presentera och förmedla idéer, budskap och lösningar.
  • Strukturera, organisera och planera ditt arbete, ibland ensam och ibland ihop med kollegor.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Vi kommer kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsplatsen

Göteborgsregionen

På GR arbetar cirka 200 kollegor tillsammans för att skapa nytta och mervärde för 13 medlemskommuner. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och andra mötesplatser, bland mycket annat. I slutändan handlar det om att göra livet bättre för alla som lever och verkar i vår region.

Som anställd på GR är du en viktig del i Göteborgsregionens fortsatta utveckling. Vi arbetar inom flera olika sakområden, vilket innebär att det finns en stor bredd av yrkesroller, verksamheter, erfarenheter och kunskap på GR.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med många engagerade och kunniga kollegor. Här finns stora möjligheter att påverka arbetet, utvecklas med organisationen och göra verklig skillnad.

Läs våra mål- och strategidokument

Kontakt

Fackliga representanter

Representant för Saco, skyddsombud

Anders Hemborg

031-335 50 72

Representant för Vision

Katarina Kjellqvist

031-335 50 02

I korthet

Sista ansökningsdatum

8 januari 2023

Ansökan görs endast via Visma Recruit. Klicka på den gröna länken ovan.

Anställningsform

Tillsvidare.

Omfattning

Heltid

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Uppdaterad