Lediga jobb

Projektledare / regionplanerare med inriktning VA

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Sök tjänsten senast den 31 januari.

Arbetsuppgifter

Som regionplanerare / projektledare arbetar du främst strategiskt och i mycket nära samarbete med våra medlemskommuner. Du tar din utgångspunkt i det regionala perspektivet och arbetar för en hållbar regional tillväxt. Arbetet sker i stor utsträckning genom att leda nätverk, arbetsgrupper, projekt och processer.

GR har ett särskilt uppdrag att stötta medlemskommunerna i mellankommunala VA-frågor . Vi förstärker nu vårt team med mål att stärka framtidens vattenförsörjning i regionen och söker en regionplanerare med inriktning på vattenförsörjning och klimatanpassning. Hos oss kommer du arbeta i team tillsammans med andra regionplanerare

I din roll som regionplanerare ingår bland annat att:

En betydande del av utvecklingsarbetet sker i projektform tillsammans med såväl medlemskommuner som andra relevanta aktörer. Projekten är ofta extern- eller samfinansierade och i din roll som regionplanerare initierar du, såväl som söker finansiering och driver olika projekt inom ditt ansvarsområde.

Om avdelningen Miljö och samhällsbyggnad:

På avdelningen Miljö och samhällsbyggnad arbetar drygt 25 personer med frågor som rör allt från infrastruktur, kollektivtrafik och klimat till VA, avfall, klimat och klimatanpassning. Genom bra planering kan Göteborgsregionen växa på ett sätt som gynnar även kommande generationer. Det regionala perspektivet genomsyrar allt vi gör. Vi arbetar i hög utsträckning genom våra nätverk som består av tjänstepersoner från våra 13 medlemskommuner. Hos oss är det alltid mycket på gång och för att trivas hos oss behöver du vara utvecklingsorienterad och kunna strukturera upp ditt arbete även när det inte finns så tydliga ramar. Vi arbetar alla med frågor som engagerar och har riktigt kul på jobbet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom samhällsbyggnad eller annan likvärdig utbildning. Vi ser helst att du har ett par års erfarenhet inom VA och/eller klimatanpassning; från kommun, region, statlig myndighet eller som konsult. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt har B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målkonflikter och synergier, ekonomiskt projektledaransvar samt erfarenhet av arbete inom kommunal och/eller regional VA-planering.

Viktiga personliga egenskaper:

  • Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga
  • Du kan strukturera upp ditt arbete, anpassa dig utifrån nya förutsättningar samt är initiativrik med en förmåga att tänka långsiktigt
  • Du kan arbeta både självständigt och i grupp, har god samarbetsförmåga och tycker om att driva och leda i olika utvecklingsprocesser

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsplatsen

På GR arbetar cirka 200 kollegor tillsammans för att skapa nytta och mervärde för 13 medlemskommuner. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och andra mötesplatser, bland mycket annat. I slutändan handlar det om att göra livet bättre för alla som lever och verkar i vår region.

Som anställd på GR är du en viktig del i Göteborgsregionens fortsatta utveckling. Vi arbetar inom flera olika sakområden, vilket innebär att det finns en stor bredd av yrkesroller, verksamheter, erfarenheter och kunskap på GR.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med många engagerade och kunniga kollegor. Här finns stora möjligheter att påverka arbetet, utvecklas med organisationen och göra verklig skillnad.

Läs våra mål- och strategidokument

Kontakt

Björn Sundén

Enhetschef och regionplanerare

031-335 51 23

Fackliga representanter

Representant för Saco, skyddsombud

Anders Hemborg

031-335 50 72

Representant för Vision

Katarina Kjellqvist

031-335 50 02

I korthet

Sista ansökningsdatum

31 januari 2023

Ansökan görs endast via Visma Recruit. Klicka på den gröna knappen ovan.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Provanställning på upp till 6 månader kan komma att tillämpas.

Omfattning

Heltid

Tillträde

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Uppdaterad