Lediga jobb

Regionplanerare med inriktning kretslopp och hållbar konsumtion

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Sök tjänsten senast den 31 maj.

Arbetsuppgifter

Som regionplanerare arbetar du främst strategiskt och i mycket nära samarbete med medlemskommuner och organisationer. Du tar din utgångspunkt i det regionala perspektivet där du bevakar avfallsområdet och bidrar med att driva och utveckla det regionala samarbetet.

Du arbetar utåtriktat med den regionala avfallsplanen och tillhörande handlings- och åtgärdsplaner men även med uppföljning av kommunernas arbete med planen.
Du kommer initiera projekt och aktivt söka projektpartner och medel för GR-gemensamma projekt.

Du delar ansvaret för nätverk/arbetsgrupper inom det regionala avfallsarbetet. Det innebär framtagande av dagordning och minnesanteckningar, relevanta föredragshållare till möten, driva regiongemensamma satsningar, ta fram regiongemensamma utbildningar.

Du är med och initierar och driver utvecklings- och påverkansprojekt med fokus på minskade avfallsmängder kommunalt, regionalt och nationellt. Några exempel på pågående projekt är factmovement.se och minimeringsmastarna.se.

Du kommer också att arbeta med förebyggande av avfall genom att bland annat minska engångsartiklar i offentlig verksamhet, matsvinn i offentliga verksamheter, förlängd livslängd på elektronik m.m.

Om avdelningen Miljö och samhällsbyggnad:

På avdelningen Miljö och samhällsbyggnad arbetar drygt 25 personer med frågor som rör allt från infrastruktur, kollektivtrafik och klimat till VA, avfall och klimatanpassning. Genom bra planering kan Göteborgsregionen växa på ett sätt som gynnar även kommande generationer. Det regionala perspektivet genomsyrar allt vi gör. Vi arbetar i hög utsträckning genom våra nätverk som består av tjänstepersoner från våra 13 medlemskommuner. Hos oss är det alltid mycket på gång och för att trivas hos oss behöver du vara utvecklingsorienterad och tycka om att jobba strukturerat även när det inte finns så tydliga ramar. Vi arbetar alla med frågor som engagerar och har kul på jobbet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med kandidat/magister eller ingenjörsexamen inom miljöområdet eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig, samt arbetslivserfarenhet inom området.

Det är en fördel om du även har:

  • erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
  • erfarenhet från projektledning
  • kunskap inom gällande lagstiftning
  • arbetat inom avfallsområdet

Som person ser vi att du är:

  • utåtriktad och social
  • lyhörd och nyfiken på att sätta dig in i nya projekt och sammanhang
  • flexibel, självgående och initiativtagande samt har en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya uppgifter
  • strukturerad och jobbar gärna i flera processer parallellt

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsplatsen

På GR arbetar cirka 200 kollegor tillsammans för att skapa nytta och mervärde för 13 medlemskommuner. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och andra mötesplatser, bland mycket annat. I slutändan handlar det om att göra livet bättre för alla som lever och verkar i vår region.

Som anställd på GR är du en viktig del i Göteborgsregionens fortsatta utveckling. Vi arbetar inom flera olika sakområden, vilket innebär att det finns en stor bredd av yrkesroller, verksamheter, erfarenheter och kunskap på GR.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med många engagerade och kunniga kollegor. Här finns stora möjligheter att påverka arbetet, utvecklas med organisationen och göra verklig skillnad.

Läs våra mål- och strategidokument

Kontakt

Björn Sundén

Enhetschef och regionplanerare

031-335 51 23

Fackliga representanter

Representant för Saco

Anders Hemborg

031-335 50 72

Representant för Vision

Katarina Kjellqvist

031-335 50 02

I korthet

Sista ansökningsdatum

31 maj 2022

Ansökan görs endast via Visma Recruit. Klicka på den gröna knappen ovan.

Anställningsform

Tillsvidare. Provanställning på upp till 6 månader kan komma att tillämpas.

Omfattning

Heltid

Tillträde

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Uppdaterad