Konferens

Livet och vården utifrån den demenssjukes perspektiv

Plats

Göteborg

Startdatum

8 november 2024

Välkommen till årets demenskonferens – en dag med föreläsningar och utställningar för dig som i din yrkesroll möter personer med demenssjukdom! Den här gången är det fokus på den nationella demensstrategin, Lewy Body demens, närståendes erfarenheter och att skapa välbefinnande i vården.

Nu är det åter dags för oss som i våra yrkesroller möter människor med demenssjukdom att träffas för kunskap, inspiration och erfarenhetsutbyte. Arbetet i vården innebär kvalificerade uppdrag där vi ska ge omvårdnad med kvalitet, anpassat utifrån varje individs behov. I arbetet ingår också att möta anhöriga som kan ha svårt att förstå vad det innebär att deras närstående har blivit förändrad i sina förmågor. Att ge omvårdnad till anhöriga är också en del i vården av den demenssjuke.

Konferensens innehåll

Just situationen som anhörig är ett av ämnena på årets demenskonferens. Du kommer få veta mer om Lewy Body sjukdom – både genom professor Elisabet Londos och personer med egen erfarenhet av diagnosen. Det blir också exempel från verksamheter i kommunerna, till exempel dagverksamheten i Brunnsbo i Göteborg där deltagare och personal planerar aktiviteter tillsammans.

Dessutom kommer Frida Nobel från Socialstyrelsen att berätta om utvecklingen av den nationella demensstrategin. Representanter från olika verksamheter kommer att reflektera över hur strategin kommer påverka vården av demenssjuka.

Vi får lyssna till professor Micael Dahlen som kommer att dela med sig av sina metoder för att leva lyckligare i en vardag full av nya intryck, gamla tankemönster och eviga prestationskrav.

Program och anmälan

Detaljprogram kommer i september men det går bra att anmälan sig till konferensen redan nu.

Vill du ställa ut på konferensen?

Ta chansen att dela med dig – vi vill gärna hjälpa till att sprida goda idéer! Vi önskar utställare från verksamheter som berättar om sitt arbete, företag som har produkter och föreningar som stödjer anhöriga eller personer med demenssjukdom. Som utställare har du även möjlighet att lyssna på föreläsningarna under dagen.

Varje utställning får en yta i anslutning till konferenssalen, ett ståbord alternativt konferensbord, en stol samt tillgång till el. Utställningen ska vara bemannad från kl. 08.00 till cirka 14.30 och speciellt i pauserna.

Vi har följande villkor:

 • Verksamheter (kommunala och privata)
  Som utställare från någon av GRs medlemskommuner kan två personer med ansvar för utställningen vara med avgiftsfritt på konferensen.
 • Företag
  Avgiften för en utställningsplats med två personer är 6 500 kr exkl. moms. Övriga som medverkar i utställningen betalar 1 000 kronor exkl. moms per person. Presentation av företaget i programmet och länk till företagets hemsida ingår.
 • Föreningar, pensionärsorganisationer eller intresseorganisationer
  Två personer med ansvar för utställningen kan delta på konferensen. Presentation av föreningen i programmet och länk till företagets hemsida ingår.

ANMÄL dig som utställare senast 29 augusti 2024

Uppge organisation, beskriv kort vad du vill ställa ut och namnge personer som ingår i utställningen. Skicka också med länk till webbsida samt kontaktuppgifter med namn, telefon, mejladress och fakturauppgifter. Mejla din anmälan eller om du har frågor till karin.westberg@goteborgsregionen.se.

Arbetsgruppen hälsar välkommen!

 • Pernilla Edström
 • Marie Wahlström
 • Karin Johansson
 • Anna Mårtén
 • Ylbere Berlajolli
 • Karin Westberg
 • Helena Amundsson

Kontakt

Frågor om innehållet:

Karin Westberg

Utbildningsledare och projektledare

031-335 53 88

Frågor om anmälan:

Kurs och konferens

Kontakta oss för frågor kring anmälan.

Anmälan

Sista anmälningsdag

14 oktober 2024

Efter sista anmälningsdag är anmälan bindande. Vid återbud därefter debiteras full avgift. Du kan alltid överlåta din plats åt någon annan.

Avgift

För anställda i Göteborgsregionens kommuner: 1 500 kr exkl. moms.
Övriga: 1 700 kr exkl. moms.

Integritetspolicy

När du anmäler dig till en kurs registreras dina personuppgifter i våra administrativa program. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.


Mer information

Tid och plats

8 november 2024, kl 8.30–16.00.

Elite Park Avenue, Kungsportsavenyen 36. Göteborg.

Målgrupp

Politiker, chefer, biståndshandläggare, vårdutvecklare, legitimerad personal, undersköterskor, vårdbiträden med flera som möter demenssjuka i sitt yrke.

Uppdaterad