Konferens

Mötesplats IFO 2022

Plats

Göteborg

Startdatum

10 november 2022

Mötesplats IFO är en arena för anställda inom individ- och familjeomsorgen i Göteborgsregionens 13 medlemskommuner. Dagen innehåller seminarier och workshoppar och syftar till att vi ska dela med oss till varandra av kunskap och erfarenheter, inspirera till nytt tänkande och nya perspektiv samt stärka yrkesrollen.

Scenen är din – kom och berätta!

Årets Mötesplats IFO äger rum torsdag 10 november. Se dagen som en möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter till andra. Du kan välja att presentera ditt arbete i form av ett seminarium eller workshop – det är bara fantasin som sätter gränser! Vi erbjuder alla som ­medverkar med ett seminarium/workshop en utbildningsdag i presen­tationsteknik. Fundera över vad du vill sprida till dina kollegor och hör gärna av dig till någon i kontaktgruppen om du vill veta mer.

Anmälan

Senast 29 april 2022 vill vi ha din/er anmälan för att hålla ett seminarium eller en workshop: susanne.vannerberg@goteborgsregionen.se

Årets två storföreläsare

Emma Frans

Emma Frans: ”Sant, falskt eller mittemellan”

I föreläsningen "Sant, falskt eller mittemellan" redogör Emma Frans för de vetenskapliga svaren på stora och små frågor, på ett underhållande men ändå pedagogisk och korrekt sätt. Genom olika exempel får åhöraren en lektion i vetenskapligt tänkande och hur trovärdiga och tillförlitliga olika forskningsmetoder verkligen är, samtidigt som en hel del myter bekräftas eller avfärdas.

Emma Frans är författare, vetenskapsskribent och doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska Institutet. Hon brukar kallas för en av de roligaste svenskarna på Twitter.

Joel Alme

Fotograf: Johan Bergmark

Joel Alme: Sånger om sorg, utanförskap, tro, hopp och kärlek

Musikern Joel Alme samtalar med socialarbetaren Peter Molin och illustrerar det med att spela några av sina låtar live.

För andra gången får vi möjlighet att möte Joel Alme på Mötesplats IFO. Senast Joel medverkade var 2016 och det räknas som ett av det mest uppskattade inslagen i vår tjugoåriga historia. Joel växte upp med sin mor, styvfar och syster i Majorna i Göteborg och flyttade senare till Brännö. Det var en uppväxtmiljö med mycket missbruk och sociala problem runt omkring vilket har präglat hans livssyn och låtskapande.

2015 släppte Joel skivan Flyktligan, som är ett originellt, fint och bra exempel på det sociala arbetets grund i ett barnperspektiv där han behandlar sin uppväxt och bakgrund. 2019 släpptes sedan skivan "Bort, bort, bort" som är en fortsättning på historierna som präglat hans liv. På Mötesplats IFO 2022 samtalar Joel med den erfarna socialarbetaren Peter Molin om bakgrunden till, och framväxten av låtarna, samt framför några av dem live.

Vill du veta mer?

Kontakta någon av oss:

Kontakt

Anmälan

Mötesplats IFO är ett arrangemang där platserna är förbetalda. Vem som ska gå utses av IFO-chef i respektive kommun eller stadsdel.

Mer information

Tid och plats

Torsdag 10 november 2022 i Göteborg.

Målgrupp

Medarbetare och chefer inom individ- och familjeomsorgen i GR:s medlemskommuner.

Uppdaterad