Seminarium

Nära vård för sjuksköterskor: Steget från VAD till HUR

Plats

Online

Startdatum

12 december 2023

Nu är det dags för sjuksköterskorna att ses igen! Denna gång ska vi inte bara prata om vad nära vård är, utan nu kommer du att få ta del av hur några av dina kollegor rent konkret ställt om till nära vård.

Vill du veta hur de gjorde? I så fall är du välkommen till det här webbinariet!

Du kommer bland annat att få lyssna till:

  • Hälsosamtal i Umeå – ett projekt där Region Västerbotten, Umeå kommun och Vännäs kommun har samverkat i ett pilotprojekt för att ge boenden inom LSS stöd för en bättre och jämlikare hälsa. Distriktssköterskan Lars Jonsson berättar om projektet. Läs mer om Beprövad metod gör succé i nytt sammanhang (regionvasterbotten.se) Länk till annan webbplats.
  • Projekt med utvecklings- eller utbildningssköterskor i Vänersborg och Orust kommuner. De båda kommunerna har arbetat med att öka kompetensen hos omvårdnadspersonalen i basal och specifik omvårdnad, med fokus på vad som blir bäst för patient/brukare. Utvecklings- och utbildningssköterskorna delar sin tjänst mellan ordinarie arbete och utbildning. Berättar gör Sofia Gustafsson, enhetschef Hemsjukvården i Vänersborg, och Anneli Karlsson, verksamhetschef Vård och Omsorg på Orust.

Du kommer också att få möjlighet att samtala med andra sjuksköterskor från Göteborg och Fyrbodal. Syftet är att du ska få en närmare titt på hur nära vård faktiskt kan se ut och fungera i praktiken.

Webbinariet inleds av kommunförbundens representanter som ger dig fördjupade kunskaper om omställningen till nära vård och det personcentrerade arbetssättet.

Kontakt

Frågor om innehållet:

Frågor om anmälan:

Kurs och konferens

Kontakta oss för frågor kring anmälan.

Anmälan

Sista anmälningsdag

5 december 2023

Avgift

Kostnadsfritt.

Integritetspolicy

När du anmäler dig till en kurs registreras dina personuppgifter i våra administrativa program. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Mer information

Tid och plats

12 december 2023 kl. 14.30–16.

Sänds online via Microsoft Teams. Vi skickar länk någon dag innan sändningen.

Målgrupp

Sjuksköterskor och övriga intresserade inom kommunal primärvård.

Samarbetspartner

Fyrbodals kommunalförbund

Logotyp för Fyrbodals kommunalförbund

Uppdaterad