Utbildning

Personcentrerat ledarskap

Plats

Online

Startdatum

26 april 2023

Vad krävs av chefer och ledare inom organisationerna för att vi ska lyckas uppnå en personcentrerad vård? Den frågan besvarar Annica Backman i det här webbinariet, som är en del i GR:s arbete med att stötta er kommuner i omställningen till nära vård.

Annica Backman, som är universitetslektor och verksamhetsutvecklare för personcentrering, berättar om hur ledarskapet hänger ihop med personcentrerad vård och vad forskningen visar. Hon ger konkreta tips och råd på hur man leder mot en personcentrerad vård. Hon tar bland annat upp frågor som vad du som chef kan fokusera på och hur du ska styra, samt rutiner, strukturer och resurser som måste finnas för att ledarskapet ska fungera.

Om föreläsaren

Annica Backman är legitimerad sjuksköterska, doktor i medicinsk vetenskap och universitetsadjunkt vid institutionen för omvårdnad, på Umeå universitet. Hennes doktorsavhandling handlade om ledarskap inom särskilda boenden för äldre, med fokus på hur man kan leda mot en mer personcentrerad vård. Hennes nuvarande forskning har ett fortsatt fokus på personcentrerat ledarskap, men även på personalens arbetssituation inom särskilda boenden.

Kontakt

För frågor om innehållet:

För frågor om anmälan:

Kurs och konferens

Kontakta oss för frågor kring anmälan.

Anmälan

Sista anmälningsdag

19 april 2023

Avgift

Kostnadsfritt.

Integritetspolicy

När du anmäler dig till en kurs registreras dina personuppgifter i våra administrativa program. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Mer information

Tid och plats

26 april 2023 kl. 13–14.30.

Sänds online via Microsoft Teams. Vi skickar länk någon dag innan sändningen.

Målgrupp

Chefer och medarbetare inom vård och omsorg, funktionsstöd och socialtjänst.

Uppdaterad