Konferens

Samverkansforum 2024

bild på mässhallen

Plats

Göteborgsregionen (GR)

Startdatum

12 november 2024

Arbetar du med praktiksamordning eller med samverkan mellan skola och arbetsliv? Kom till Praktikplatsens samverkansforum!

Praktikplatsens samverkansforum i Göteborg är en nationell mötesarena för alla samverkanspartner i och utanför Göteborgsregionen. Under samverkansforumen diskuteras många olika frågor som relaterar till praktik och samverkan mellan utbildning och arbetsliv. Årets tema är attraktion.

Som deltagare får du möjlighet att delta i workshoppar för att utveckla arbetet med de olika praktikformerna. Du får också ta del av goda exempel från olika delar av landet och aktuell information om trender och viktiga lagändringar. Dessutom får du lära dig mer om Praktikplatsens verktyg, utbyta kunskaper och erfarenheter med kollegor från hela landet och mycket mer.

Vi är glada att bjuda in dig till vårt kommande samverkansforum – en unik möjlighet att inspireras, dela erfarenheter och hitta nya lösningar tillsammans med kollegor från hela landet. För att göra denna dag så värdefull som möjligt, ber vi dig att ta med dig både goda exempel och innovativa idéer, samt specifika utmaningar som ni står inför.

Tisdag 12 november

Registrering från kl. 12:3o

13.00 Välkommen!

Vi hälsar dig välkommen och presenterar årets tema ”Attraktion – från förskola till vuxen”. Du kommer bl.a. att få ta del av Campus Mölndal samarbete med Liseberg Grand Curiosa Hotels, som resulterade i att 15 personer som befann sig långt ifrån arbetsmarknaden fick provanställning, samt få lära dig mer om anpassad skola. Dessutom får du ta del av lärdomar kring hur man skapar attraktion för nya verksamheter och hur man som kommun ser till att bli en attraktiv arbetsgivare.

15.00 Fikamingel

15.30 Seminarium med dialog utifrån olika teman

Välkommen att delta i öppna dialogrum. Här erbjuds du, under ledning av en processledare, möjlighet att nätverka samt bolla tankar och funderingar kring olika frågeställningar. Det kommer erbjudas fyra parallella seminarier med dialog utifrån olika praktikformer samt möjlighet att byta erfarenheter kring systemet praktikplatsen.se.

16.30 Tack för idag

18.00 Mingel följt av middag på Hotel Opera (frivilligt)

 

Onsdag 13 november

09.00 Godmorgon med nyheter från GR samt prisutdelning ”Årets goda exempel för samverkan mellan skola och arbetsliv”

Under dagens första timme presenterar vi nyheter från Göteborgsregionen (GR) samt vad som är på gång i systemet praktikplatsen.se. Vi presenterar även vinnaren av Goda exempel för samverkan mellan skola och arbetsliv 2024!

10.15 Fikamingel

10.45 Seminarium med dialog utifrån olika teman

Ny dag och nya frågeställningar att diskutera i våra fyra dialogrum.

11.45 Summering och gemensamt avslut

12.00 Lunch i form av wrap eller sallad att medta på hemresan

Att synliggöra goda exempel har många värdefulla aspekter, dels att sprida lärdomar till varandra, dels att få möjlighet att berätta om ett arbete som gett goda resultat och effekter inom området. Mejla in ditt bidrag (max en A4) med rubrikerna: bakgrund, vad som har gjorts, effekter och framgångsfaktorer. Skickas till: lena.sjostrand@goteborgsregionen.se. Skriv ”Årets samverkan 2024” i ämnesraden. 

Kontakt

Mer information

Integritetspolicy

När du anmäler dig till en kurs registreras dina personuppgifter i våra administrativa program. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Uppdaterad