Seminarium

Segregationen i spåren
av coronapandemin

Collage flerfamiljshus och radhus

Plats

Teams

Startdatum

6 december 2021

Vid det här webbseminariet är fokus på segregationen och hur coronapandemin påverkat effekterna vi ser av segregation. Webbinariet avslutas med en paneldiskussion.

Detta webbinarium är en fristående del av seminarieserien På spaning efter ett socialt hållbart samhälle. Mötet ägnas åt segregationen och hur coronapandemin har påverkat de effekter av segregation vi ser i dag.

Seminarieserien arrangeras av arbetsgruppen för social hållbarhet. Arbetsgruppen, inom ramen för Göteborgsregionens verksamhet, består av representanter från socialchefs- och samhällsbyggnadschefsnätverket. Det är en grupp som fokuserar på att arbeta med sociala aspekter i samhällsplanering och samhällsbyggnad. Läs mer om arbetsgruppens arbete och tidigare seminarier här www.goteborgsregionen.se/socialhallbarhet

Webbinariet arrangeras också i samverkan med projektet Rebas (Regionala bilder av segregation) som finansieras av Delmos Länk till annan webbplats. (Delegationen mot segregation). Projektet Rebas syftar till att analysera segregationen i Göteborgsregionen samt det handlingsutrymme som finns för att påverka utvecklingen.

Presentatörer under webbinariet är Eskil Widensjö, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet och Tapio Salonen, professor i socialt arbete vid Malmö universitet professor i socialt arbete vid Malmö universitet.

Eskil Widensjö kommer att prata om covid-19 och segregation – ekonomi, studier och arbetsmarknad. Tapio Salonen pratar om ojämlikhet i boendet i spåren av coronapandemin.

Delmos har även tagit initiativ till en artikelserie om pandemins betydelse i förhållande till segregationen Länk till annan webbplats..


Anmälan

Seminariet hålls

Måndag 6 december 2021, klockan 11.30-13.00.

Sista anmälningsdag

30 november 2021.

Bekräftelse med möteslänk till Teams skickas ut efter sista anmälningsdag.

Avgift

Seminariet är kostnadsfritt.

Integritetspolicy

När du anmäler dig till en kurs registreras dina personuppgifter i våra administrativa program. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Läs mer

Inbjudan som pdf Pdf, 988 kB.

Mer information

Tid och plats

Måndag 6 december 11.30 - 13.00. Webbinariet hålls helt digitalt på plattformen Teams.

Finansiär och samarbetspartners

Delegationen mot Segregation

Uppdaterad