Konferens

Teamet är nyckeln för en kvalitetssäker demensomsorg

Plats

Göteborg och online

Startdatum

10 november 2023

SAVE THE DATE! Årets demenskonferens äger rum 10 november ("andra fredagen i november") på Elite Park Avenue. Vi växlar upp till större lokal eftersom intresset var så stort 2022 och kan ta emot fler deltagare och utställare. Vi sänder även digitalt.

Vill du ställa ut på konferensen?

Förra året började vi så smått ta emot utställare igen efter pandemin och i år vill vi ge större plats och mer tid till utställningarna. Varje utställning får en yta i anslutning till konferenssalen, ett ståbord alternativt konferensbord, en stol samt tillgång till el. Utställningen ska vara bemannad från kl. 08.00 till cirka 14.30 och speciellt i pauserna.

Vilka kan vara utställare?

Vi önskar utställare från verksamheter som berättar om sitt arbete, företag som har produkter och föreningar som stödjer anhöriga eller personer med demenssjukdom. Ta chansen att dela med dig – vi vill gärna hjälpa till att sprida goda idéer! Som utsällare har du även möjlighet att lyssna på föreläsningarna under dagen.

Vi har följande villkor:

 • Verksamheter för personer med demenssjukdom (kommunal och privat)
  Som utställare från någon av GRs medlemskommuner kan två personer med ansvar för utställningen vara med avgiftsfritt på konferensen, för övriga är avgiften 1 000 exkl. moms. Förtäring ingår.
 • Företag med en produkt eller tjänst som vänder sig till personer med demenssjukdom eller personal
  Kort presentation av företaget i programmet och länk till företagets hemsida ingår. Avgiften för en utställningsplats med en utställare är 6 500 kr exkl. moms. För övriga som medverkar i utställningen är avgiften 1 000 kronor exkl. moms per person. Förtäring ingår.
 • Föreningar, pensionärsorganisationer eller intresseorganisationer
  Två personer med ansvar för utställningen kan delta på konferensen. Ingen avgift. Förtäring ingår inte.

ANMÄL dig som utställare senast 22 augusti 2022

Uppge organisation, beskriv kort vad du vill ställa ut och namnge personer som ingår i utställningen. Skicka också med kontaktuppgifter med namn, telefon och mejladress samt fakturauppgifter. Mejla din anmälan eller om du har frågor till karin.westberg@goteborgsregionen.se.

Konferensens innehåll

Vid konferensen 2022 var intresset så stort att alla inte fick plats så nu växlar vi upp till större lokaler på Elite Park Avenue. Vi kan ta emot fler deltagare på plats och fler utställare, samtidigt som det fortfarande är möjligt att följa konferensen online.

Årets tema: Teamet är nyckeln för en kvalitetssäker demensomsorg

Varje medarbetare i teamet runt en person med demenssjukdom bidrar till att kvalitetssäkra demensomsorgen. Ett välfungerande team skapar en bra arbetsmiljö för både personal, personer med demenssjukdom och deras anhöriga.

Planering för konferensen pågår och detaljprogram kommer i början av september, men det går bra att anmäla sig redan nu för att säkra sin plats.

Några föreläsare kan vi redan nu avslöja:

 • Caroline Graff, professor vid Karolinska institutet, kommer prata om frontotemporala demenssjukdomar – symtom, orsaker och senaste rön.
 • Ola Polmé kommer ge sig in på djupet om vikten av samstämda team i relation till anhöriga och deras förväntningar.
 • Patrick Gruczkun – om utmaningar och möjligheter vid kulturkrockar i personalgrupper och i möte med demenssjuka och deras anhöriga.
 • Christina Stielli på ämnet ”Konflikter ska inte lösas, de ska hanteras”.

Kontakt

Frågor om innehållet:

Karin Westberg

Utbildningsledare och projektledare

031-335 53 88

Frågor om anmälan:

Kurs och konferens

Kontakta oss för frågor kring anmälan.

Anmälan

Sista anmälningsdag

För att delta på plats: 10 oktober
För att delta online: 4 november

Efter sista anmälningsdag är anmälan bindande. Vid återbud därefter debiteras full avgift. Du kan alltid överlåta din plats åt någon annan.

Avgift

Avgift för att delta på Elite Park Avenue är 1 600 kr exkl. moms per person.
Avgift för att delta digitalt är 1 000 kr exkl. moms per länk.

Integritetspolicy

När du anmäler dig till en kurs registreras dina personuppgifter i våra administrativa program. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.


Mer information

Tid och plats

10 november 2023.

Elite Park Avenue, Kungsportsavenyen 36. Göteborg.

Målgrupp

Politiker, chefer, biståndshandläggare, vårdutvecklare, legitimerad personal, undersköterskor, vårdbiträden med flera som möter demenssjuka i sitt yrke.

Uppdaterad