Utbildning

Utvecklingsdag för metodutvecklare inom område Funktionsstöd

Plats

Göteborg

Startdatum

18 oktober 2022

Detta är första tillfället i en serie träffar med syfte att utveckla rollen som metodutvecklare inom område Funktionsstöd i Göteborgsregionens kommuner. Denna gång är temat "Hur kan vi utveckla mer kunskapsbaserade insatser i praktiken?"

På uppdrag av nätverket för chefer inom område funktionsstöd på GR, arrangerar vi tillfällen under hösten 2022 och våren 2023 med syfte att utveckla rollen som metodutvecklare inom område Funktionsstöd. Du kommer att få ta del av föreläsningar och workshoppar, samt utbyta erfarenheter och knyta kontakter med kollegor från andra kommuner.

Tillfälle 1: Hur kan vi utveckla mer kunskapsbaserade insatser i praktiken?

Tisdag 18 oktober kl. 9–12

Innehåll

  • Vad innebär evidensbaserad praktik?
  • Hur kan man utveckla (mer) kunskapsbaserade insatser i praktiken?
  • Hur kan man matcha behov med rätt insats/metod?
  • Hur kan man utvärdera nyttan med de insatser som ges?
  • Hur kan man stödja/vägleda verksamheter?

Dagen kommer innehålla mycket tid för dialog och erfarenhetsutbyte.

Medverkande

Cornelia Björk är analytiker på Göteborgsregionen FoU i Väst och arbetar med att stödja en kunskapsbaserad verksamhetsutveckling inom socialtjänsten. Hon har lång erfarenhet av att utbilda i utvärdering och uppföljning och har ett särskilt intresse för förbättringsarbete.

Anna Melke är forskare på Göteborgsregionen FoU i Väst och bedriver praktiknära forskning inom socialtjänsten. Hon har lång erfarenhet av att utbilda i metodfrågor och har ett särskilt intresse för kunskapsutveckling och förbättringsarbete.

Kontakt

Anmälan

Sista anmälningsdag

27 september 2022

Anmälan är bindande och vid återbud efter sista anmälningsdag debiteras full avgift. Du kan alltid överlåta din plats åt någon annan.

Avgift

För anställda i Göteborgsregionens kommuner: 1 350 kr exkl. moms. Fika ingår.

Integritetspolicy

När du anmäler dig till en kurs registreras dina personuppgifter i våra administrativa program. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Mer information

Tid och plats

18 oktober 2022 kl. 9.00–12.00 på plats i Göteborg.

Målgrupp

Du som arbetar i någon av Göteborgsregionens kommuner och har i ditt uppdrag att stötta och utbilda medarbetare, till exempel metodutvecklare, metodstödjare eller liknande. Det är viktigt att du är aktiv i ditt uppdrag och i din vardag arbetar med dessa frågor.

Uppdaterad