Nyhet

Anmälan öppen för besökare till årets Läromedelsmässa

Läsande flicka.

Nu är det dags att anmäla sig till Läromedelsmässan 2023! Den 4–5 april bjuds anställda i förskolan, grundskolan och särskolan in till att inspireras av och diskutera allt som har med läromedel och skolutveckling att göra. I år äger mässan rum i en ny lokal – Partille Arena.

Läromedelsmässan startade 1995 som en utställning för skolpersonal i Göteborgsregionen. Syftet var att pedagogerna skulle få tillgång till det senaste inom läromedel inför deras stora läsårsbeställningar.

För varje år har utställningen vuxit och sedan 2008 arrangerar Göteborgsregionen en av Sveriges största läromedelsmässor. Nu kan besökare ta del av det aktuella utbudet från drygt 50 utställare och mingla med kollegor och pedagoger från hela regionen.

Inspiration och trender

På mässan finns inte bara tryckta läromedel, utan det är också en plats där besökare kan inspireras av framtidsperspektiv och trender kopplat till spel och lärande, skolans digitalisering, film och media.

–Vi märker att läromedel är en fråga i ropet, inte minst här i Göteborgsregionen. År 2021 var Göteborg den kommun i landet som satsade allra mest på läromedel per elev och i hela regionen finns ett stort engagemang för att utveckla skolan genom goda läromedel. Vi ser fram emot inspirerande samtal och möten på mässan, säger Katarina Kjellqvist, projektledare för Läromedelsmässan på Göteborgsregionen.

Här finns mer information och en länk till anmälan.

Kontakt

Uppdaterad