Nyhet

Dags att nominera kandidater till Utmärkelsen

Varje år delar Göteborgsregionens skola och arbetslivsråd ut Utmärkelsen – ett pris för att uppmärksamma och premiera skolor, företag samt yrkeslärare som arbetar särskilt bra med samverkan mellan skola och arbetsliv. Och nu har du möjlighet att nominera de du tycker ska vinna!

En äldre man och en yngre tjej står framför ett elskåp med kablar. Mannen instruerar och förklarar för tjejen som lyssnar uppmärksamt.

Göteborgsregionens skola och arbetslivsråd (SAK-rådet) består av representanter från näringsliv och fackförbund. I rådet arbetar man för öka samverkan mellan skola och arbetsliv. Genom ett nära samarbete mellan skola och arbetsliv ökar bland annat möjligheten för utbildningsanordnare i hela utbildningskedjan att skapa innehåll som matchar behovet på arbetsmarknaden. Och på så vis blir det även lättare att stötta regionens elever i att göra välgrundade studie- och yrkesval.

– Genom Utmärkelsen vill vi synliggöra och lyfta goda exempel på just det här inom regionen. Det finns så många engagerade personer och organisationer som brinner för att ge elever bra förutsättningar till framtida drömmar och mål, berättar Lena Sjöstrand, projektledare för Utmärkelsen.

Nominera dina kandidater senast den 15 september

Utmärkelsen delas i år ut i följande kategorier:

  • Årets grundskola
  • Årets gymnasieskola
  • Årets företag
  • Årets yrkeslärare

Här kan du nominera kandidater (eller dig själv!) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast den 15 september.

Prisceremonin hålls den 20 oktober på Västsvenska Handelskammaren och leds av Helene Odenjung, ordförande för utbildninggruppen på GR.

Uppdaterad