Nyhet

Gitte Caous ny förbundsdirektör för Göteborgsregionen

Den 1 maj tillträder Gitte Caous tjänsten som förbundsdirektör för Göteborgsregionen (GR). Idag är hon förvaltningsdirektör för Socialförvaltning Nordost i Göteborgs stad.

Gitte Caous står vid ett vitt ståbord i loungen på GR:s konferensavdelning. Hon har ljust axellångt hår, en mörkblå kavaj och blommig blus.

Gitte Caous i loungen på GR:s konferensavdelning. Den 1 maj blir hon ny förbundsdirektör. Bild: Eva-Lena Hedvall

– Det ska bli spännande att få leda och utveckla verksamheter ur ett större geografiskt perspektiv. GR ligger långt fram inom många frågor som är strategiskt viktiga för offentlig sektor, och har dessutom har ett starkt nationellt renommé, säger Gitte Caous.

Gitte Caous har arbetat i Göteborgs stad i 24 år och har gedigen erfarenhet av att leda stora organisationer med komplexa uppdrag. Bland annat har hon varit stadsdelsdirektör i Östra Göteborg och Örgryte-Härlanda.

– Jag är glad över att vi har kunnat rekrytera Gitte Caous till ny förbundsdirektör. Hon har en bred erfarenhet av kommunal verksamhet på högsta ledningsnivå som kommer att hjälpa oss att fortsatt utvecklas till en framgångsrik region, säger Axel Josefson (M), ordförande i GR:s förbundsstyrelse.

Gitte Caous efterträder Helena Söderbäck som uppnår pensionsålder under våren och därför slutar på GR efter nio år som förbundsdirektör. Helena Söderbäck är kvar på GR fram till sista augusti i rollen som senior rådgivare samt tillförordnad vd för Västkom.

Uppdaterad