Nyhet

Göteborgsregionen tar plats på
Frihamnsdagarna

För tredje året i rad arrangeras Frihamnsdagarna i Göteborg och denna gång deltar Göteborgsregionen för att lyfta två viktiga områden: Hållbart mode och VA-branschen.

Ungdom spelar Minecraft på laptop, foto

Frihamnsdagarna är en demokratisk plats där samhällsaktörer och allmänheten möts för att dela perspektiv och diskutera lösningar för att nå en hållbar framtid. Göteborgsregionens avdelning för Miljö och samhällsbyggnad kommer tillsammans med över 90 andra aktörer ta plats på bananpiren i Göteborg 31 augusti till 2 september. Syftet är att lyfta två viktiga frågor som avdelningen arbetar med: Hållbart mode genom projektet F/ACT Movement och kompetensförsörjning för VA branschen som är en satsning inom det regionala VA-samarbetet.

Mode ska vara hållbart

I ena montern kommer F/ACT Movement hjälpa besökarna att förlänga livet på sina plagg genom att trycka snygga designs på kläderna. Det kan vara plagg som fått en svårborttagen fläck, ett hål eller som helt enkelt behöver en uppdatering. Besökaren väljer design och placering och F/ACT trycker designen med en hjälp utav en tryckpress. Trycken som besökaren väljer från är framtagna av fem talangfulla illustratörer från olika ställen i Sverige.

VA i fokus

I den andra montern ska VA branschen synliggöras och öka intresset för området. På plats finns både representanter från Göteborgsregionen och tjänstepersoner från GR:s medlemskommuner som är med och driver arbetet i det regionala VA-samarbetet.

Uppdaterad