Nyhet

Hållbarhet och digitalisering i fokus på Kunskapsforum 14 november

Göteborgsregionens kompetensnav har haft som mål att stötta företag i omställning och ge regionens invånare möjlighet till kompetensutveckling. Nu bjuder man in till en heldag med fokus på hållbarhet, digitalisering och lärande och talare som Fredrik Reinfeldt.

Sedan starten 2020 har Göteborgsregionens kompetensnav erbjudit utbildningar för anställd, varslad och permitterad personal inom branscherna handel, besöksnäring, transport, fordon samt teknik och industri. Insatserna har resulterat i kompetensutveckling för närmare 2000 individer och över 550 företag. På så vis har förutsättningar för medarbetarna att behålla sitt arbete eller att få ett annat arbete i framtiden ökat, samtidigt som företagen fått stärkta förutsättningar att klara sina utmaningar gällande kompetensförsörjning. Som ett sätt att förvalta de senaste årens lärdomar och samtidigt se till att ännu fler nås av värdefull kunskap bjuder Kompetensnavet nu in till Kunskapsforum – en heldag med hållbarhet, digitalisering och lärande i fokus.

– Den 14 november har vi bjudit in flera spännande talare för att diskutera hur man i företagen kan arbeta med det livslånga lärandet och matcha kompetenser med det enorma behov som omställningen till digitalisering, hållbarhet och grön industri innebär. Vi vill lyfta frågan om vad hållbarhet kan innebära både för dig som individ och i ett mer övergripande perspektiv, berättar Helene Stensson, projektledare på Göteborgsregionen.

Fredrik Reinfeld talar om global hållbarhet

En av dagens talare är tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt, som bjuder på en föreläsning om hållbarhet ur ett globalt perspektiv. Föreläsningen kommer bland annat lyfta den stora frågan om hur vi kan hantera nya globala utmaningar samtidigt som samhället kräver fortsatt utveckling.

– 200 år av ekonomisk utveckling och snabb befolkningstillväxt har skapat mänsklighetens bästa tid. Samtidigt har framgångarna skapat nya utmaningar i form av miljö- och klimathot, orättvisor och framväxt av auktoritära strömningar. Hur ska vi hantera vår tids utmaningar och ändå kunna fortsätta utvecklas?, säger Fredrik Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt i blå kavaj och vit skjorta

Fredrik Reinfeldt är en av talarna under Kunskapsforum den 14 november. Foto: Peter Knutson.

Experterna lär dig om cybersäkerhet och AI

Utöver Reinfeldts föreläsning kommer bland annat dagens moderator Urban Strandberg berätta hur du stärker din mentalitet i en snabbföränderlig värld, så att du kan växa och utvecklas utan att duka under för de ökande kraven. Dessutom talar cybersäkerhetsexperten Hanna Linderstål om varför cybersäkerhet bör betraktas som en verksamhetsfråga och Tenfiftys VD Anders Bjurström berättar hur du på ett effektivt sätt kan använda AI utan att förlora kontroll eller kvalitet.

Mer om Kunskapsforum

Kunskapsforum äger rum den 14 november på Gothia Towers i Göteborg och är helt kostnadsfritt för anställd, varslad och permitterad personal i verksamheter med färre än 250 anställda inom Göteborgsregionen. Dagen arrangeras av Göteborgsregionens kompetensnav i samarbete med Lexicon. Klicka på länken nedan för att anmäla dig!

Anmälan till Kunskapsforum den 14 november Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad