Nyhet

Projekt för fler eldrivna fritidsbåtar

Sverige och Norge har tillsammans runt en miljon fossildrivna fritidsbåtar vars koldioxidutsläpp uppskattas till över 400 000 ton per år. Följderna är en stor regional miljöpåverkan. Projektet go:LEIF ska arbeta för att ställa om fritidsbåtssektorn i Skagerrak-regionen till eldrift och utveckla det regionala näringslivet.

Småbåtar en sommarmorgon i Marstrand.

I elbåtsladdningsprojektet go:LEIF som startar i mars 2023 medverkar svenska och norska fritidsbåtshamnar, kommunalförbund och fylkeskommuner, näringslivskontor, teknikexperter och forskare.

Göteborgsregionens del i projektet kommer bland annat handla om att samordning och kommunikation mellan främst hamnar och kustkommuner. Detta i syfte att skapa ett nätverk och på så sätt få till en bredare kunskapshöjning på området.

400 laddpunkter för elbåtar

Projektet ska ge över 400 nya laddpunkter från Göteborg till norska Kristiansand, en digital hemvist för konsumentinfo och tillhörande laddkarta. Projektet ska också hålla kunskapshöjande workshops, bilda ett regionalt näringslivsnätverk och genomföra två nordiska konferenser.

Information om projektet go:LEIF Länk till annan webbplats. Innovatum Science Park

Pressmeddelande om projektet Länk till annan webbplats. Business Region Göteborg

Kontakt

Uppdaterad