Nyhet

Så blir Gymnasiedagarna & Future Skills 2023

Gymnasiedagarna & Future Skills är en kedja av aktiviteter som varje år äger rum under hösten och som avslutas med den stora gymnasiemässan i Göteborg. I år presenterar Gymnasiedagarna två nyheter: en samlingsmonter på mässan som synliggör branscher och jobb samt digitala informationsmöten för vårdnadshavare.

För att bidra till välgrundade studie- och yrkesval hos regionens grundskoleelever arrangerar Göteborgsregionen (GR) mötesplatsen Gymnasiedagarna & Future Skills tillsammans med samarbetspartners och utställare.

– 2023 fortsätter vi att fokusera på att kedjan av aktiviteter är viktig. Det vill säga: mycket fokus på förberedelser och att det inte bara är mässan som gäller, säger Lena Sjöstrand, projektledare för Gymnasiedagarna & Future Skills.

Hela hösten har lärare, elever och vårdnadshavare tillgång till användbar information på Gymnasiedagarna.se. En ny sida för vårdnadshavare Länk till annan webbplats. har tagits fram och det finns två förberedande teman: ”Jag och mitt gymnasieval Länk till annan webbplats.” och ”Jag och mitt framtida jobb Länk till annan webbplats.”.

– Temasidorna är något som vi rekommenderar att skolorna bokar in lektionstid för. Eleverna kan också göra övningarna när som helst när det passar dem. Sidorna är uppdaterade med aktuell information för 2023, säger Lena Sjöstrand.

Bokningsbara aktiviteter

Under vecka 41 och 42 kan lärare och studie- och yrkesvägledare till årskurs 8, 9 och IM ta med sin klass på aktiviteter – digitala eller fysiska studiebesök och spännande webbinarier – som olika branscher och företag erbjuder.

Nyheter 2023

– En nyhet för 2023 är att vi kommer ha en ny samlingsmonter på mässan där vi ska synliggöra branscher och jobb tillsammans med yrkesprogrammen. Här kommer även studie- och yrkesvägledare närvara. Ett mycket spännande koncept, säger Lena och avslutar:

– En till nyhet är att vi kommer att ha digitala informationsmöten Länk till annan webbplats. för vårdnadshavare innan mässan, där vi hoppas att nå många. Mötet syftar till att ge kunskap om gymnasievalet och de olika programmen. Här kommer vårdnadshavaren få möjlighet att ställa frågor om meritpoäng, antagningsprocessen och vad som händer om ungdomen inte har godkända betyg.

Datum för Gymnasiedagarna 2023

Vecka 41 och 42: Bokningsbara aktiviteter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. äger rum, såsom studiebesök och webbinarier.

4 oktober: Den anpassade mässan på GR Länk till annan webbplats. – för elever som ska välja nationellt program på anpassad gymnasieskola.

7–9 november: Gymnasiemässan på Svenska mässan. Lärare? Anmäl din skolklass till årets mässa här! Länk till annan webbplats.

Kontakt

Uppdaterad