AllAgeHub – Summering och framtid

Den 26 november bjuder AllAgeHub in till en fullmatad höstkonferens där vi dels kommer att summera uppstartsfasen, dels blicka framåt mot hur vi på bästa sätt skapar möjligheter för fortsatt utveckling inom välfärdsteknik.

AllAgeHub Summering och Framtid - konferens på Chalmers konferenscenter den 26 november

Konferensen inleds med en förmiddag där fokus ligger på vikten av samverkan inom välfärdsteknikområdet. Vi får höra representanter från offentlig sektor, näringsliv, akademi och civilsamhälle samtala kring vad som krävs för att lösa utmaningarna som samhället står inför i och med en allt äldre befolkning. Vi kommer också inblick i regeringskansliets pågående utredningen av välfärdsteknik inom äldreomsorgen.

Efter en gemensam lunch kommer besökarna att få dela upp sig mellan tre olika spår. Det första spåret handlar om de kommuninitiativ med fokus på innovation som startat som del av AllAgeHub-projektet. Tio olika projekt kommer berätta om sina erfarenheter och lärdomar.

Det andra spåret kommer att presentera olika perspektiv på hur man kan använda välfärdsteknik i planering och utformning av boendemiljöer och hur detta kan bidra till ökad trygghet och självständighet. Spåret kommer presentera intressanta föreläsare men också ge möjlighet – för den som vill – till att delta i insiktsövningar.

Eftermiddagens tredje spår kommer presentera ett antal vänprojekt, dvs. projekt som skapats i samarbete med, eller som anslutit till AllAgeHub i senare skede. Här finns bland annat exempel som ett bibliotek för välfärdsteknik i Borås och testmiljön AgeLab vid Krokslätts äldreboende.

Konferensen arrangeras under en heldag på Chalmers Konferenscenter Johanneberg. Att delta är kostnadsfritt, men anmälan krävs för att få plats. Sista anmälningsdag är 11 november.

Läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontaktperson på GR: Ludvig Aust

Senast uppdaterad: 2019-10-23 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund