Att stärka sinnet när minnet sviker

Hur kan man stimulera ätandet genom måltidsmiljön? Finns det botande läkemedel för Alzheimers sjukdom? Vad har musik inom demensvården att göra? Den 11 november arrangerade GR tillsammans med Västra Götalandsregionen den årliga demenskonferensen.

"Servera ingen dålig mat" menar Leif Mannerström.

Över 250 deltagare vad med på konferensen och temat för i år var harmoni och balans – att stärka sinnet när minnet sviker. Bland föreläsarna var bland annat Leif Mannerström, mästerkock som är engagerad i frågan om matens kvalitet på äldreboenden.

- Jag förstår inte varför man inte lägger lite extra omsorg på maten och dukningen, då blir det ju bra. Jag skulle aldrig komma på tanken att servera till andra det jag inte vill äta själv, sa han.

  1. Läs mer och ta del av dokumentation från dagen härPDF

 

Föreläsarnas bildspel

  1. Hur mat, måltid och miljö kan stimulera ätandetPDF
    Gerd Faxén Irving
  2. Musik som omvårdnadPDF
    Katarina Lindblad
  3. Senaste nytt inom utredning och diagnosPDF
    Sebastian Palmqvist


Kontaktperson på GR: Karin Westberg

Senast uppdaterad: 2016-11-24 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund