Att vara närstående till någon med beroende

Inbjudan till halvdagskonferens om aktuell forskning i beroendepsykologi

Vad innebär det att vara förälder till en ungdom som använder alkohol eller droger? Och vad innebär det att vara barn till föräldrar som missbrukar, vilka psykologiska följder kan det ge? Hur påverkas jag som närstående av en person som missbrukar – vad händer med mitt beteende och med mina tankar och känslor? Vad finns det för olika behandlingsalternativ idag?

Dessa och andra angelägna frågor kommer forskargruppen i beroendepsykologi (APEC – se nedan) att diskutera under en kunskapsgivande eftermiddag.

Utöver att du får ta del av olika föredrag så bjuder APEC också på Göteborgsintervjuerna, en musik och lyrikföreställning om utsatta barn och ungdomar av musikern, dramatikern och doktorand Johan Hagborg.


För vem?

Konferensen vänder sig till dig som arbetar med målgruppen, som är närstående till någon med beroendeproblem, eller som helt enkelt vill veta mer om de här frågorna.


Plats och datum

Göteborg: torsdagen den 6 april 2017, kl. 13.00–16.30, Pedagogen, hus B, sal BE014 (entréplan), Läroverksgatan 15
Skövde: torsdagen den 20 april 2017, kl. 13.00–16.30, Skövde kulturhus, Biograf Odeón, Trädgårdsgatan 9


Arrangör

Konferensen arrangeras av forskargruppen i missbruks- och beroendepsykologi, Addiction Psychology: Experimental and Clinical research (APEC), vid Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet. APEC arbetar med forskning som rör konferensens tema, men också med andra psykologiska frågeställningar kring beroendeproblem.


Mer information & anmälan

  1. Att vara närstående till någon med beroendePDF

Senast uppdaterad: 2017-01-24 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund