Det går allt snabbare för utrikes födda att få jobb i Göteborgsregionen

Dessutom har Göteborgsregionen för tredje året i rad den lägsta arbetslösheten bland storstadsregionenerna. Det visar en ny rapport från Business Region Göteborg.

År 2017 var den genomsnittliga arbetslösheten i Göteborgsregionen 5,7 procent i åldersgruppen 16–64 år. I Stockholmsregionen var motsvarande siffra 6,1 procent och i Malmöregionen 10,2 procent. Rikssnittet ligger på 7,5 procent.

Göteborgsregionen är den enda av storstadsregionerna som upplever en fallande arbetslöshet bland utrikes födda. Samtidigt är arbetslösheten fortsatt hög i denna grupp: 16,4 procent. Det innebär att arbetslösheten i Göteborgsregionen är sex gånger högre bland utrikes födda än bland inrikes födda.

Mellan 2016 och 2017 har den totala arbetslösheten för åldersgruppen 16–64 minskat i 7 av Göteborgsregionens 13 kommuner. Arbetslösheten ökar dock i Kungälv, Mölndal och Tjörn. I Kungsbacka, Lerum och Stenungsund är den oförändrad.


Vill du veta mer?

Hela rapporten Arbetslöshet i Göteborgsregionen 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns på Business Region Göteborgs webbplats.

Senast uppdaterad: 2018-02-06 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund