Folkhögskola för ensamkommande ungdomar

Sedan 2016 har sex olika folkhögskolor i länet tagit emot ensamkommande ungdomar som har bott och studerat där. Nu avslutas projektet men modellen lever vidare.

- Folkhögskolespåret har passat ungdomar som vill komma in i ett nytt sammanhang men också ungdomar som har behövt byta boende eller som velat testa en annan studieform. Av de ungdomar som avslutats på kommunen när de fyllt 20 är det många som har valt att fortsätta studera på folkhögskolan på egen hand, säger Jenny Hennecke på GR, projektledare för Folkhögskolespåret i Västra Götalands län.

Folkhögskolespåret har varit ett nationellt projekt som gett ensamkommande unga möjlighet att läsa på allmän kurs på grund- eller gymnasienivå, samtidigt som de har bott på skolans internat. Folkhögskolespåret i Västra Götalands län har drivits med bidrag från Länsstyrelsen.

Projektet avslutas i år men modellen lever vidare. Folkhögskolorna som har varit med kommer fortsätta ta emot ensamkommande ungdomar. Om en kommun är intresserad av att skicka en ungdom till en folkhögskola skriver kommunen och folkhögskolan ett avtal.

- För kommunerna har Folkhögskolespåret inneburit att de har kunnat erbjuda ensamkommande ungdomar en unik möjlighet, säger Jenny.

Är du intresserad av att veta mer? Folkhögskolespårets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontaktperson på GR: Ulla-Britt Caping Salas

Senast uppdaterad: 2018-08-27 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund