GR pratar på SKL om nyanlända barn

Jeanette Olsson, forskare vid FoU i Väst/GR, deltog i SKL:s webbsänding om situationen för nyanlända barn i Göteborgsregionen.

Hur upplever personal som regelbundet träffar nyanlända barn att det går för dem? Och hur kan socialtjänsten arbeta för att möta barnens och familjernas behov? De frågorna står i fokus i en ny rapport om nyanlända barn som bor med sina föräldrar och som har uppehållstillstånd.

Jeanette pratar också om aktualiseringar till socialtjänsten, något som har ökat kraftigt under de senaste åren. IFO-chefsnätverket i Göteborgsregionen tog därför initiativ till en kartläggning av aktualiseringar i åtta kommuner, som nu är klar.

- Vi pratade bland annat om att GR tillsammans med åtta kommuner nu går vidare med arbetet att stärka föräldrastödsinsatser för nyanlända föräldrar i Göteborgsregionen samt om att stärka den sociala barn- och ungavården genom kompetensutveckling, säger Jeanette.

Här kan du läsa mer om rapporten om nyanlända barn i Göteborgsregionenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och här kan du läsa mer om kartläggningen av aktualiseringar till socialtjänstenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


 

 

 

 

 

 

 

 


Kontaktperson på GR: Jeanette Olsson

Senast uppdaterad: 2020-02-17 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund