GR söker kommunikatör

Gillar du att ha många bollar i luften samtidigt och jobba med webb, sociala medier, trycksaker, nyhetsbrev, foto och film? I så fall är det kanske dig vi söker!

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner i Västsverige som tillsammans har en miljon invånare. Verksamheten inom GR ska vara till regional nytta samtidigt som den ska stärka regionen nationellt och internationellt. GR arbetar bland annat inom områdena samhällsbyggnad och planering, utbildning, arbetsmarknad och social välfärd.

På GR arbetar du tillsammans med cirka 180 engagerade kollegor för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Våra tre kärnvärden – lyhördhet, handlingskraft och utveckling – är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Verksamhetsinriktning 2017–2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på avdelningen Arbetsmarknad och social välfärd, som är en kompetensresurs för GR-kommunerna. Verksamheten består i att på uppdrag av och tillsammans med de 13 medlemskommunerna bedriva verksamhets- och kompetensutveckling, forskning och utveckling (FoU), utrednings- och analysarbete, kunskapsspridning, omvärldsbevakning med mera. En stor del av GR:s verksamhet sker i projektform.

Du ingår i ett mindre team av kommunikatörer. I ditt dagliga arbete kommer du att kommunicera i följande kanaler:

  • Webb
  • Sociala medier
  • Trycksaker
  • Nyhetsbrev
  • Foto och film

Mycket av arbetet sker på uppdragsbasis men du tar även initiativ till, planerar, genomför och följer upp kommunikationsinsatser på egen hand. I tjänsten ingår också att bistå verksamheten med råd i kommunikationsfrågor samt viss strategisk kommunikation.


Kvalifikationer

Vi vill att du:

  • har examen från universitet/högskola inom media och kommunikation, journalistik eller annan likvärdig utbildning
  • har flerårig erfarenhet av operativt kommunikationsarbete och är van att arbeta med olika verktyg/program för webbpublicering, nyhetsbrev, trycksaker, bild och film
  • är en van skribent och formgivare som enkelt anpassar innehållet till olika kanaler och målgrupper

Som person är du …

… flexibel, handlingskraftig, lyhörd och utvecklingsinriktad. Du gillar att ha många bollar i luften och vid arbetstoppar är du stresstålig och förmår balansera och prioritera på ett bra sätt samtidigt som du håller deadline. Du är lösningsfokuserad och vill ha kul på jobbet. Vi förutsätter att du delar vårt intresse för samhälls- och välfärdsfrågor.


Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.

Omfattning: Heltid.

Tillträde: Enligt överenskommelse.


Kontakt

Cecilia Bokenstrand, avdelningschef, 0705-510 650

Märit Malmberg Nord, kommunikatör, 0761-33 33 36


Fackliga företrädare

Anders Hemborg, Saco, 031-335 50 72

Katarina Kjellqvist, Vision, 031-335 50 02

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-22. Skicka in din ansökan redan idag! Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Ansökan sker via Offentliga jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hitta till GR

Se arbetsplatsen på karta härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2018-11-15 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund