GR söker projektledare – kompetensförsörjningsfrågor

Kompetensförsörjning är en av de frågor som står högst upp på agendan i GR:s chefsnätverk. Vi söker därför en projektledare som tillsammans med GR-kommunerna kan genomföra insatser för att forma bilden av framtidens arbetsgivare.

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner i Västsverige som tillsammans har en miljon invånare. Verksamheten inom GR ska vara till regional nytta samtidigt som den ska stärka regionen nationellt och internationellt. GR arbetar bland annat inom områdena samhällsbyggnad och planering, utbildning, arbetsmarknad och social välfärd.

På GR arbetar du tillsammans med cirka 180 engagerade kollegor för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Våra tre kärnvärden – lyhördhet, handlingskraft och utveckling – är vägledande för vårt arbete.

GR är en arbetsplats som får höga betyg av personalen. I den senaste medarbetarenkäten svarade hela 90 procent att de trivs på jobbet. Några skäl till det är stimulerande arbetsuppgifter, kompetenta kollegor, bra ledarskap och att det finns möjlighet att utvecklas.

GR Arbetsmarknad och social välfärd är en avdelning med cirka 45 medarbetare som bland annat arbetar med frågor som rör arbetsmarknadens utveckling, nyanländas etablering och kommunen som arbetsgivare. Vi stödjer utvecklingen i kommunerna genom bland annat FoU-stöd, chefsnätverk och en bred projektverksamhet.


Arbetsuppgifter

Välfärdssektorn kommer att rekrytera tusentals nya medarbetare de närmaste åren och för att kunna leverera tjänster av bästa kvalitet behöver de kommunala arbetsgivarna se till att medarbetarna trivs, vill stanna kvar och samtidigt locka nya personer. Att lyckas attrahera och rekrytera rätt kompetens är avgörande för alla verksamheter, och det blir ännu viktigare i framtiden.

Kompetensförsörjning är en av de frågor som står högst upp på agendan i GR:s chefsnätverk och vi söker därför en projektledare som tillsammans med GR-kommunerna kan genomföra olika insatser för att forma bilden av framtidens arbetsgivare.

Uppdragets innehåll kommer att definieras i samarbete med GR-kommunerna men uppgifterna handlar till exempel om marknadsföring och varumärkesbyggande av välfärdssektorn, hur den digitala utvecklingen kan påverka kompetensförsörjningen samt att arbeta med samsyn kring befattningar och utbildningskrav för ingångsjobb i kommunerna.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom HR och/eller marknadsföringsområdet. Arbetslivserfarenhet kring bland annat varumärkesbyggande och förståelse för den kommunala sektorns logik och utmaningar är avgörande för tjänsten. Som person har du lätt för att kommunicera och du har förmåga och engagemang som medför att du kan omsätta idéer till reella insatser och resultat. Du ska kunna arbeta såväl konsultativt gentemot kommunerna som projektledande och driva gemensamma processer.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2018-12-31

Omfattning: Heltid/deltid

Tillträde enligt överenskommelse.


Ansökan

Ansök senast: 2018-01-29

Referensnummer: A738299

Ansökan sker genom Offentliga jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Till annonsen på Offentliga jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lön

Löneform: Månadslön

Kontaktperson

Ulrica Furby, gruppchef
031-335 50 25, 0766-45 33 13


Fackliga företrädare

Anders Hemborg, Saco
031-335 5072

Katarina Kjellqvist, Vision
031-335 5002


Hitta till GR!

Se arbetsplatsen på karta härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2018-01-16 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund