HälsoGReppet deltar på konferensen Hjärnhälsa

Idag 13 september arrangeras Hjärnhälsa – en konferens om hjärnstress, utmattning och psykisk ohälsa – på Dalheimers hus i Göteborg. HälsoGReppet erbjöd platser till projektets deltagande kommuner och cirka 60 personer från HälsoGReppet deltar.

Malin Olsson och Ann-Charlotte Backström från Ale kommun, Johan Sandström, Yvonne Afsén och Ann Törnkvist från Kungsbacka kommun

Malin och Ann-Charlotte, Ale, samt Johan, Yvonne och Ann, Kungsbacka.

Johan Sandström, Yvonne Afsén och Ann Törnkvist kommer från Kungsbacka kommun.
- Vi är här för att öka vår kunskap om hur vi kan jobba med främjande aktiviteter och insatser för att skapa välmående i våra verksamheter och i vår organisation, säger Johan.

Malin Olsson och Ann-Charlotte Backström från Ale kommun är även de på plats eftersom de tycker att det är viktigt att få mer kunskap om hjärnhälsa.
- Det är viktigt att prata om den kognitiva nedsättningen av hjärnan som uppstår när någon har utmattningssyndrom, menade de.

Detta är den första regionala aktiviteten inom Hälsogreppet när det gäller spår tre och fyra (Hälsofrämjande ledarskap och Den egna hälsan).

Mer om konferensen

Konferensprogrammet är anpassat för alla som arbetar i relationsorienterade yrken. Konferensens fokus ligger på att förmedla vetenskaplig kunskap om hjärnan, ge verktyg som är direkt tillämpningsbara både för att skydda sig och att ta till om man hamnar stressrelaterade tillstånd. Tillstånd där man riskerar att förlora kontroll och balans mellan hjärnans aktivitets- och vilosystem och hur man hanterar mängden information. Läs mer om konferensen Hjärnhälsalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Senast uppdaterad: 2018-09-13 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund