Hur kan EU-samarbetet stödja och utveckla mottagande och integration av nyanlända?

Vi har några platser kvar till vår EU-frukost om inkludering på arbetsmarknaden torsdagen den 3 mars. Arrangemanget är kostnadsfritt men vi vill att du anmäler dig.

Sverige och Europa har idag en ökad inflyttning av personer på flykt. Med gemensamma och relevanta insatser kan vi tillsammans bidra till deras etablering i arbetslivet och inkludering i samhället.

Sveriges regionalpolitik samt politik på arbetsmarknads- och utbildningsområdet speglar EU:s målsättningar och de omsätts i praktisk handling i Västsverige och Göteborgsregionen genom olika satsningar och EU-projekt.

Göteborgs Stad och GR bjuder därför in till en EU-frukost för att belysa arbetet som sker på lokal och regional nivå med nyanlända, ett praktiskt exempel från EU-projektet Integration Halland, men vi kommer också att ge ett perspektiv från Bryssel och arbetet på europeisk nivå.

Tid & plats
Torsdag 3 mars, kl 08.30–10.00 på Göteborgs Stadsbibliotek. 

Arrangörer
Göteborgs stadsledningskontor (internationella avdelningen) och GR.

Kontaktpersoner
Anita Tóth, GR och Marie Svensson, Göteborgs Stad

Anmälan
Vi har några platser kvar så det går fortfarande bra att anmäla sig! Arrangemanget är gratis men vi vill att du anmäler dig via länken nedan senast den 1 mars. Välkommen!

  1. Mer information & anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 2018-11-23 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund