Inspirationsseminarium – Verktyg för implementering och ledning för en smartare välfärd

AllAgeHubs seminarieserie fortsätter och denna gång har flera föreläsare bjudits in. Vi får den 24 november både möta företrädare för projektet CONNECT där en verktygslåda för välfärdsteknologi tagits fram, samt Maria Gill från SKL och projektet LEDA för smartare välfärd som tar oss med på studiebesök i Mittköping, en digital kommun i framkant.


CONNECT

Tio kommuner i Norden som är ledande inom välfärdsteknik har inom projekt CONNECT skapat en verktygslåda som gör det enklare att börja med eller fortsätta arbetet med välfärdsteknologi. Målet är att verktygslådan ska hjälpa andra kommuner att nå framgång i sina projekt och maximera chanserna att möta morgondagens förväntningar rörande välfärdsteknologi. Du får ta del av en 9-stegs process, från vision till nyttorealisering, metoder och goda exempel från deltagande kommuner.

Läs mer: www.nordicwelfare.orglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreläsare: Elna Hansson och Åsa Wall från Göteborgs Stad.


Mittköping – en digital kommun i framkant

Mittköping är en metod för dig som bestämt sig – att du vill förändra, digitalisera och vill vara med och dela. Under ett år har tjugo kommuner deltagit i förändringsledningsprogrammet LEDA för smartare välfärd vars syfte är att öka hastighet, nytta och kvalitet i införandet av digitala lösningar. SKL har initierat programmet för att vässa välfärden med digitaliseringen som hävstång, genom att identifiera, beskriva och sprida vad som möjliggör utveckling, och vad som kan stå i vägen. Maria presenterar resultatet och tar er med på studiebesök i Mittköping.

Föreläsare: Maria Gill, SKL, LEDA för smartare välfärd.


 

Målgrupp: Chefer och medarbetare på strategisk nivå i kommunerna.

Tid och plats: Den 24 november klockan 9.00–12.00, centralt i Göteborg, exakt plats meddelas närmare.

Arrangör: AllAgeHub i samarbete med Göteborgsregionens kommunalförbund, GR.

Avgift och anmälan: Ingen avgift för AllAgeHubs samarbetsparter, för övriga i mån av plats och principen först till kvarn används. Arrangemanget finansieras av medlemspengar från GR. Begränsat antal platser.

Upplysningar om arrangemanget: info@allagehub.se

Kontaktperson på GR:
Ulrica Björner

Senast uppdaterad: 2019-01-21 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund