Inspirerande Socialchefsdagar i Umeå den 25–27 september

Nu kan du ta del av dokumentation från dessa fullspäckade dagar.

Bild: © Mark Harris, Frozentime.

Den årliga konferensen Socialchefsdagarna, där många av GR:s kommuner deltar, gick i år av stapeln i björkarnas stad, Umeå. Konferensen arrangeras av Föreningen Sveriges Socialchefer, FSS, och GR är samarbetspart för programinnehåll och administration.

Årets tema ”Samklang och dissonans” harmoniserade väl med inledningstalare Marit Strindlund, chefdirigent vid Folkoperan. Marits unika föreläsning om ledarskap var enligt många konferensens höjdpunkt.

Övriga talare var Viktoria Walldin, om sociala aspekter i stadsplanering och arkitektur; Jesper Rönndahl förklarade Problemlösning – the science way; Margareta Winberg deltog i ett panelsamtal om Framtidens socialtjänst.

Konferensen avslutades på fredagen med två föreläsningar:

Frid A. Hansen, psykolog från Norge talade om förståelsen av missbruksproblematik i ett familje- och generationsperspektiv. Föreläsningen innehöll inte en enda powerpointbild, utan Frid talade direkt till åhörarna, och det kan ha varit en av de mest känslosamma stunderna på konferensen.

Avslutningsvis föreläste Louise Bringselius, forskningsledare i den statliga utredningen Tillitsdelegationen, om en ledningsfilosofi för det moderna kunskapssamhället baserat på tillit till medarbetare och medborgare.

Nästa år i Göteborg

2020 års konferens äger rum i Göteborg den 30 sep–2 oktober.

Vill du veta mer?


Kontaktperson på GR: Nicholas Singleton

Senast uppdaterad: 2019-10-22 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund