"Jag har lärt mig vad hälsofrämjande ledarskap är"

15 förskolechefer i Kungälvs kommun går utbildning i hälsofrämjande ledarskap. Utbildningen är en del i projektet HälsoGReppet, som syftar till att förebygga och förhindra sjukskrivningar som orsakas av psykisk ohälsa.

Ines Hrkic är en av cheferna som går utbildningen och hon ser redan resultat.
– Jag har använt mig av de övningar som jag lärt mig och det märks redan att vi har en annan atmosfär på våra arbetsplatser, säger hon.

Monica Kindblad berättar om utbildningen:
- Vi chefer träffas regelbundet tillsammans med en handledare som ger oss olika verktyg. Det är jättebra verktyg som jag redan idag använder och kommer att fortsätta med. Detta är något som man alltid måste jobba med.

Hör Ines, Monica och HR-chef Annika Renström, berätta i filmen här intill om Kungälvs kommuns lokala projekt inom HälsoGReppet.


Kontaktperson på GR: Christina Bouweng Andersson

Senast uppdaterad: 2018-12-18 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund