Minska utmanande beteende i LSS-verksamhet

Nytt kunskapsstöd från Socialstyrelsen.

Att förebygga och minska utmanande beteende i LSS-verksamhet är ett kunskapsstöd med rekommendationer som vänder sig till chefer, verksamhetsansvariga, metod- och kvalitetsutvecklare och personal inom LSS-verksamhet. Kunskapsstödets fokus är hur man kan förebygga och minska utmanande beteende hos personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Utmanande beteende är ofta ett tecken på att situationens krav och individens förmågor inte matchar varandra och att personen saknar ett sätt att kommunicera detta på.

Utmanande beteende kan ta sig uttryck som utåtagerande, självskadande och socialt problematiskt beteende.

I kunskapsstödet ger Socialstyrelsen rekommendationer på arbets- och förhållningssätt för att förebygga och minska utmanande beteende. Dessa har tagits fram tillsammans med en för uppdraget rekryterad expertgrupp.


Seminarium i höst

GR planerar att genomföra ett seminarium i ämnet under hösten och återkommer med mer information om detta längre fram.


Beställ eller ladda ner

  1. Att förebygga och minska utmanande beteende i LSS-verksamhet. Ett kunskapsstöd med rekommendationer för chefer, verksamhetsansvariga och personal.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterKontaktperson på GR: Yvonne Witzöe (fd Andersson)

Senast uppdaterad: 2016-01-25 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund