På flykt – en workshop som känns i magen

Hur skulle det vara att tvingas fly från Sverige mot en okänd framtid? Att ställas inför olika val – val som kan få kännbara konsekvenser? Detta fick deltagare i workshopen På flykt känna på igår på Burgårdens konferenscenter.

På flykt är Röda Korsets ungdomsförbunds textbaserade rollspel som är framtaget för att göra siffror och information till någonting som känns i magen.

Vem i familjen har pass? Ska ni lämna bort ett barn? Har ni pengar nog att köpa mat? Vågar ni lita på människor ni möter? I rollspelet På flykt simuleras situationer som kan uppstå om man tvingas fly från sitt land mot en okänd framtid. Som deltagare ställs du inför en rad svåra val där besluten kan ge kännbara konsekvenser. Rollspelet är baserat på vittnesmål från familjer som tvingats fly.

 

 

"Att få gå in i en rollperson så här ger verkligen en tankeställare, det blir mer verkligt. Det här är ett viktigt rollspel som platsar både i skolor och på arbetsplatser."

Bertil Herngren, god man

 

 

 

"Jag lever i ett tryggt samhälle och det här rollspelet gav mig en annan förståelse för hur det kan vara på andra sidan, att vara på flykt."

Catarina Andersson, sekreterare på Kris- och traumaenheten

 
Workshopen arrangerades av projekt Nya GRannar och Närhälsans Flyktingmedicinska mottagning/Kris- och traumamottagning.

Läs mer om projekt Nya GRannar: www.goteborgsregionen.se/nyagrannar
länk till annan webbplats
Läs mer om Röda Korsets ungdomsförbunds rollspel På flykt: www.rkuf.se/pa-flyktlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 


Senast uppdaterad: 2018-11-15 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund